Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Coşkun Aral

Coşkun Aral
 

Coşkun Aral..


Coşkun Aral arşivini Televidyon'a açtı

Belgesel klasiği Haberci'nin Coşkun Aral imzalı özel bölümleri internet televizyonculuğunun öncü markası Televidyon'da yayınlanacak.

TURKTICARET.Net'in bir iştiraki olan internet televizyon kanalı Televidyon.com ile işbirliğine giden belgesel dizi Haberci, dünyanın hemen her bölgesinden görüntüler içeren yüzlerce saatlik birikimini Televidyon'a açtı. Haberci arşivinden seçilen en ilgi çekici bölümler, Televidyon.com'a özel kısa derlemeler halinde yayınlanacak. Her hafta farklı temalarda iki yeni bölümün yer alacağı yayında istenen bölüme, istenen anda ulaşıp tekrar tekrar izlemek mümkün. Çünkü, Televidyon'un tüm diğer programları gibi, Haberci'nin de hiçbir özel bölümü yayından kalkmayacak.

Yayın hayatına 1995'de ATV'de başlayan Haberci, Yapım Aral'ın Robert Young Pelton ile yazdığı, ABD'de basılan "World's Most Dangerous Places" ("Dünyanın En Tehlikeli Yerleri") adını taşıyan kitaptaki ülkeleri temel alarak başladı. Yayınlandığı yıllar içinde dünyanın en ücra köşelerine kadar uzanıp, izleyicisini onlarca ülke, farklı doğal ortamlar, halklar ve kültürler içinde bir maceraya çıkardı. Tekrar bölümleri halen ilgiyle izlenen Haberci, artık Televidyon'un da ufkunu açıyor.

Televidyon.com yayın hayatına Temmuz 2008'de başlayan Televidyon.com Türkiye'nin en yenilikçi internet televizyon platformu olma hedefinde ilerliyor. Kendi içeriğini üreten Televidyon.com'da şu an Haberci hariç 10 farklı içerik kanalı bulunuyor. Yayınlanan programlar web sitesi üstünden ya da iPhone ve benzeri mobil cihazlardan istenen yer ve zamanda seyredilebiliyor. İzleyiciler programlara yorumlarıyla katkıda bulunuyor. TURKTICARET.Net'in bir iştiraki olan MYK Medya'nın girişimi Televidyon.com'un en büyük özelliği kamera önünde başarılı olabileceğini düşünen herkese programcı olma şansı vermesi.

Coşkun Aral

1 Mayıs 1956 Siirt doğumlu uluslararası savaş fotoğrafçısı, gezgin, macera insanı, belgesel yapımcısı. 1974 yılında basın fotoğrafçılığına başlamıştır. Günaydın ve Gün gazetelerinde çalışmıştır ve kısa sürede kendine has üslubu ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Özelikle 1977'deki 1 Mayıs olaylarında çektiği fotoğraflar, Sipa Press aracılığı ile tüm dünyada yayımlanmıştır. 1980'den itibaren Times, Newsweek, Paris-Match, Stern, Epoca gibi dergiler adına Polonya'daki ünlü Gdansk görevinde, Lübnan, İrlanda, Çad ve Uzak Doğu'daki savaşlarda fotoğraf çekmiştir. Bu fotoğrafları yurt dışında sergilenmiştir ve uluslar arası fotoğraf albümlerinde yayımlanmıştır. Halihazırda, kurucusu olduğu belgesel kanalı İz TV'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapmaktadır.

Televidyon web adresi: televidyon.com

Televidyon'da haberci kanalı: televidyon.com/haberci

Keyifli seyirler dilerim...

SELMA ER

 
Toplam blog
: 90
: 2676
Kayıt tarihi
: 30.01.09
 
 

Merhaba, Marmara Ünivesitesi İşletme Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum..