Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '16

 
Kategori
Söyleşi
 

Cosmic Code (talk show) 23 Ocak'ta

Cosmic Code (talk show) 23 Ocak'ta
 

Ziyaver Şencan epeydir hazırlıklarını sürdürdüğü Cosmic Code ile İstanbulluların karşısına çıkıyor.


23 Ocak 2016, Cumartesi gecesi, 20.00 - 21.00 saatleri arasında, Taksim'deki Sinema Sevenler Derneği'nde (Çiçek Bar & Restaurant) Cosmic Code başlıklı bir performans sergileyeceğim (i).

Bahse konu performansımla, talk show alanında Türkiye Toplumsal Formasyonunda daha önce çok da denenmemiş olduğunu sandığım farklı bir içeriği sahnelemeye; daha önce kullanılmamış, izlenmemiş olduğunu düşündüğüm yeni bir yolu / kulvarı açmaya çalışıyorum.

Doğrusunu söylemek gerekirse, bu performansın hazırlığı sırasında, Kartacalı büyük asker ve devlet adamı Hannibal'ın o immortal maximi, kelimenin gerçek anlamıyla, rehberim oldu:

'Ya bir yol bulacağım, ya da bir yol yapacağım!'

İnsanlarla paylaşmak istediğim içerik ülkemizdeki, her biri alanında marka olmuş başarılı performans sanatçılarının hiçbirisi, ne Cem Yılmaz (güldüren adam), ne Ata Demirer (eğlendiren adam) ve ne de Sunay Akın (öğreten adam) tarafından sahnelenmedi şimdiye değin. Hannibal'in yukarıya aldığım ölümsüz mottosuna riayet ettim ve insanlarla paylaşmayı düşündüğüm içeriği sahneleyebileceğim yeni bir yol açmaya karar verdim. Daha önce denenmemiş, kullanılmamış ve çiğnenmemiş bir güzergâh olacaktı performansımın içeriğinin ve üslûbunun referans verdiği antite.

Metafizik, insanın Cosmos'daki yeri, psikoloji, antropoloji, zooloji, entemoloji, insan ilişkileri, seyirlik sporlar, futbol, erkekler ve kadınlar, müzik tarihi, popüler müzik, elit müzik, kozmoloji, geyik muhabbeti, aşk ve seks, sadakat ve ihanet, cesaret ve korkaklık, Doğu vs. Batı, hüsn-ü hat, ebru, çini, minyatür, medeniyet tarihi, askeri tarih, teoloji, mantık, matematik, sanat tarihi, sahne performansları, uluslararası politika, iktisat, görelilik teorileri, kuantum mekaniği, müzik, çizgi roman, çizgi film, sinema, tiyatro, okültizm, esoterizm, para-normal olgular, tiyatro, resim, heykel, mimari, botanik, viroloji, ufoloji, tıb tarihi ve deontolojisi, eczacılık ve ilaç endüstrisi, alternatif tedaviler, bilişim ve iletişim, yapay zekâ, nano teknoloji, robotik, dünya dışı yaşam, paralel evrenler, paradokslar, felsefe tarihi, dil felsefesi, modernizm, postmodernizm, post-postmodernizm, fotoğraf, sicim teorisi, karikatür, gravür, uzayın kolonize edilmesi, komplolar, yeme - içme kültürü, koleksiyon ve koleksiyonerlik, okumak, yazmak, sohbet etmek,.....ve daha (an itibarıyla aklıma gelmeyen) sayamadığım diğer yüzlerce alana / disipline dair olan şeyler arasında (pek de alışık olunmadık) bağlantılar kurarak muhatabımı şaşırtmayı ve farklı açılardan bakarak düşündürtmeyi hedeflediğim performansımın, muhatabını yoracak ve sıkacak kadar uzun olmaması, öte yandan da, burada vaat ettiğim içeriğin hakkını verebilmeme yetecek süreye de sahip olması gerekmekte.

Çiçek Bar yönetimince, zaman akışı içerisinde, bana verilen bir saatte, bu işin altından kalkmam gerekiyor anlayacağınız.

En zorlu ve uzun yolculuklar bile atılan minicik bir ilk adımla başlar.

O adımı, performansıma hazırlandığım geçtiğimiz günlerde çoktan attım ben.

Yukarıdaki türden bir etkinliğe kendisini yakın hissedenleri, 23 Ocak Cumartesi gecesi Çiçek Bar'a bekliyorum.

Orada görüşebilmek ümidiyle efendim.

dipnot:
(i): Çiçek Bar'a erişim için bknz:
https://www.google.com.tr/maps/place/%C3%87i%C3%A7ek+Bar/@41.0354047,28.9820252,17z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xbce853d68593f2c4

 
Toplam blog
: 297
: 1623
Kayıt tarihi
: 29.08.11
 
 

1958 Fatih / İstanbul doğumlu. Etiler Lisesi ve İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği Bölümü me..