Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şakir Şükrü Kadıoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/wushu

25 Nisan '21

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Covid 19 ve Müslüman

                           Rabbim ALLAH AZZE VE CELLE Adıyla;

                        Bu makalemi bir çağrı ve tebliğ olarak algılamanızı aynı zamanda büyük bir UYARI olarak dikkate almanızı temenni ediyorum.

                        Şimdi; Şu anda günümüzde yaşanan ve gündemde olan ve aynı zamanda Dünya ülkelerinde de aynı meşguliyeti mevcut bir hastalıkla mücadelesini sürdüren hastalık Korona (Covid -19) virüsü.

                     Evet gerçekten çok ürkütücü ve Dünyada ki tüm insanları tedirgin edici bir Ölüm Tehdidi.UYARI ve İKAZ niteliğinde olan korona virüsü kendimizin artık bir SARSINTI SİLKELENME ÖLÜ TOPRAĞINI üstümüzden atma zamanı. G E LM E D İ M İ !!!? Dedirten bu  İLAHİ uyarıyı!!! Lütfen ciddiye almanızı tavsiye ve rica ediyorum.

                     Zira Kitabımız Kuranda şu ayet mevcuttur ki bu korona diye adlandırılmış virüsü bir musibet olarak görenlere bir alternatif niteliğindedir. Ayet şöyle, Bismillah;Hoşunuza gitmemekle birlikte, savaş üzerinize yazılmıştır. Bir şey sizin için hayırlı olduğu halde siz ondan tiksinebilirsiniz. Ve bir şey sizin için şer olduğu halde siz onu sevebilirsiniz. ALLAH bilir, siz bilmezsiniz.Bakara/216                                                                                                   

                     Hemen aklıma şu ayetler dizilmeye başlıyor ; Bismillah;Gelmedi mi onlara kendilerinden öncekilerin haberi: Nûh kavminin, Âd´ın, Semûd´un, İbrahim kavminin, Medyen halkının ve altı üstüne gelmiş kentlerin. Resulleri onlara açık seçik ayetler getirmişti. ALLAH onlara zulmediyor değildi; aksine, öz benliklerine onlar zulmediyorlardı. (Tevbe 9:70) Buna müteakip olarak;Hadid süresi 16. ayetinde şöyle buyurmaktadır; İnananlar için hâlâ vakti gelmedi mi ki, kalpleri ALLAH´ın zikri/Kur´an´ı ve Hak´tan inen için ÜRPERSİN de daha önce kendilerine kitap verilmiş, sonra üzerlerinden uzun zaman geçmiş de KALPLERİ  KASKATI KESİLMİŞ  KİMSELER GİBİ OLMASINLAR ! Onların çoğu yoldan çıkmıştır. 

                      Biz Müslümanların kitabı olan KURAN-İ KERIMİ acaba ne zaman açıp OKUDUK !!! Ne zaman bir ders almak niyetiyle Rabbimizden af ve Mağfiret diledik!!! Evet  elbette okuyoruz! fakat ne zaman okuyoruz,mezar başlarında ölecek bir insanın veya hastalanmış şifa bekleyen bir kimsenin yanında veya çok ama çok zor durumlarda ALLAHIM ALLAHIM ...diye yalvardığımız durumlarda.Bunları sizlere aktarırken hemen aklıma İstiklal marşımızın ünlü ve muhterem şairi Mehmet Akif Ersoy geliyor aklıma ne demişti şiirinde;

İbret alınmaz her gün okuruz ezberde; Bir İBRET aranmazmı ayetlerde

Ya okur geçeriz bir ölünün toprağına ;Ya açar bakarız nazm-ı celilin yaprağına

İnmemiştir hele Kur'an bunu hakkıyla bilin ! ;Ne teze mezara okunmak, ne fal bakmak için

İnmemiştir hele Kur'an bunu hakkıyla bilin ; Ne duvarlara asılmak, ne el sürülmemek için

İnmemiştir hele Kur'an bunu hakkıyla bilin ; Ne tezhip, ne sülüs, ne hat yazmak için

İnmemiştir hele Kur'an bunu hakkıyla bilin ; Ne tapınak, ne nutuk, ne vaaz dini için   

                 Diye devam etmekte merhum üstad Mehmet Akif ,bir düşünün o yıllarda dahi durum hiç de farklı değil!? 1800 yıllardan 2021 yılına kadar çok ilginç gelmiyor mu size de !? Maalesef bu süreç devam etmkte.Necip Fazıl üstadı da burada hatırlamak gerekir,şiirinin bir mısrasında

               " DURUN KALABALIKLAR DURUN BU CADDE ÇIKMAZ SOKAK !!!"

diyordu.Evet maalesef bu çıkmaz sokakta bilinçsizce ve şuursuzca devam edilmekte.Bende diyorum ki sevgili ve değerli arkadaşlar buraya kadar,bundan sonrası OLMASIN ve DURUN deyiniz !Deyiniz ki durum ve akibetimiz hayır ve güzellikle dolsun.Son nefes dediğimiz bu Dünya hayatına veda ederken,buraya lütfen DİKKAT ediniz sonsuz bir hayat olan AHİRET'imizi kazanmaya çalışalım.             

                     Bir söylenti duyuldu sosyal medyada yayıldı İran dan biri kuran-i kerimden Bakara süresinden okumaya  başlayıp tek tek bir kıl bulunacakmış ve o kıl ile bazı işlemler yapılıp bu virüsten koruyacakmış :)

                      Gülmemek elde değil ki.O kurban olduğumuzu söyleyip de bırakın kurban olmayı KUL bile olamadığımız Rabbimizin Hz. Muhammed A.S vasıtasıyla 23 senede ashabına ve biz insanlığa tebliğ etmiş olduğu Kitabı olan Kuranı ne zaman hakkıyla OKUDUK! Ve AMEL ettik!?

                     Efendiler, hiç kimse kendini kandırmasın ve temize de çekmeye de  çalışmasın. Zira Rabbim ALLAH AZZE VE CELLE  (Neml Süresi 74)  Ayetinde belirtmiş Ben diyor Ciğerinizi Emarınızı kalbinizde gizlediklerinizi künhünü BİLIRİM !!! Ben sizin tabiri caizse anlayacağınız dilden konuşuyorum. Zahmet olmaz ise dileyen Ayeti açıp okuyabilir.

                      Şahsımın vurgulamak ve anlatmaya çalıştığı  şey şudur. Sevgili arkadaşlar  ve muhterem efendiler; Lafı da fazla uzatmak istemiyorum zira zaten okuma alışkanlığımız YOK! Birde bu yazıyı okumak !

                      Kuranda Arkadaşlar Furkan Süresi 30 Ayetinde; Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur´an´ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular." BUYURMAKTA.

                     Bu şu anlama gelmekte ALLAH AZZE VE CELLE nin Resulüne atıfta bulunan rivayet edilen hadiste " ÖYLE BİR GÜN GELECEK Kİ ;KURAN BİR VADİDE İNSANLAR BAŞKA BİR VADİDE OLACAKLAR! " Durum maalesef bu vaziyette.

                    Hele hele bu mübarek olan Kuranın inmiş olduğu  Ramazan Ayında Kitabımız olan ve Ahiret Âleminde sorguya çekileceğimiz bu kitabı okumamız  asla YETERLİ DEĞIL dir! Okunan tüm ayetleri hayatımıza uygulama sürecine geçirmemiz ve yaşamamız kesinlikle gerekmetedir.İşte bu durumda Kitap yüklü eşşek olmaktan kurtuluruz l!!! (Eşşek dediğim için kesinlikle hiç kimse alınmasın  şayet alınan kimseler var ise  Cuma süresi-5. ayeti okuyabilir.) Gerekmektedir diyorum zira Aziz ve celil Rabbimiz biz kullarının her daim İYİLİĞİNİ ve GÜZELLİĞİNİ VE ERDEMLİ BİR İNSAN OLARAK yaşamamızı ister. 

                   Şu güzeller güzeli  Rabbimizin ALLAH Azze ve Celle nin katında ki TEK DİN olan İslam ve kitabı Kuranı Okuyalım arkadaşlar okuyalım. Ben Arap değilim ! Arapçada bilmem ! Türküm ve Türkçe konuşuyorum. Kuranı da Türkçe olarak okuyun ki Rabbimizin size ne demek istediğini anlayabilesiniz. Gücü ve imkânı olan Arapça dilini öğrensin ve okusun fakat bu imkandan mahrum ise Türkçe  meal olarak okuyup anlayın. ALLAH AZZE VE CELLE  bize anlaşılmayan veya sadece alim kimselerin okusun diye bu kitabı KESİNLİKLE göndermemiştir !!!

                  Bismillah; Eğer biz onu yabancı dilde bir Kur´an yapsaydık, elbette şöyle diyeceklerdi: "Ayetleri ayrıntılı kılınmalı değil miydi?/Arap´a yabancı dil mi?/ister yabancı dilde, ister Arapça!" De ki: "O, İMAN EDENLER İÇİN BİR KILAVUZ BİR ŞİFADIR. İnanmayanlara gelince, onların kulaklarında bir ağırlık vardır. Ve Kur´an, onlar için bir körlüktür. Böylelerine, çok uzak bir mekândan seslenilmektedir." (Fussilet 41:44)            

               Aynı zamanda, Bir  Japon,İngiliz,Fransız ,İtalyan...vs  Arapça öğrenmek zorunda asla değil !?Her millet kendi dilince okuyup anlayacak ve nihayetinde AMEL AKSİYON HAREKET  edecek. Zira Rabbimiz Kitabında Bismillah;Ramazan o aydır ki; insanlara kılavuz olan, iyi-kötü ayrımıyla hidayetten kanıtlar getiren Kur'an, onda indirilmiştir. O halde bu aya ulaşanınız onu oruçlu geçirsin. Hasta olan veya yolculuk halinde bulunan, tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutsun.ALLAH SİZİN İÇİN KOLAYLIK İSTER ZORLUK İSTEMEZ !  Tutulmamış olan günleri tamamlamanızı, sizi doğru yola kılavuzladığı için Allah'ı yüceltmenizi ister. Ve sizin şükretmeniz umulmaktadır.Bakara/185

             Buna müteakip ;"Ne dediğinizi bilmeden namaza YAKLAŞMAYIN !!!buyurmakta. Nisa 43. Nisa 120-123 Hadid 14 Lütfen bu ayetleri bir okuyun! 

                 Şu namaz kılan arkadaşlarınıza ve kendiniz kılıyorsanız kendinize bir sorun  "Her namazda okumuş olduğunuz en azından FATİHA SÜRESİ nin TÜRKÇE anlamını mealini. BİLİYORMUSUNUZ !?  Hiç olmazsa bunu öğrenin. İşte o zaman Namaz sizi kötülüklerden alıkoyar.

                 Bismillah; Kitap´tan sana vah yedileni oku! Namazı da kıl! Çünkü namaz, çirkinliklerden ve kötülüklerden alıkoyar. Elbette ki ALLAH´ın zikri/Kur´an´ı daha büyüktür! ALLAH, neler yaptığınızı biliyor. (Ankebût 29:45)

                  Kuranı okuduğunuz zaman ne demek istediğimi rahatlıkla anlayacak ve bu dünyada yayılan korona (Covid-19) virüsünün ne anlama geldiğini kavrayabilecek ve nihayetinde KORUNABİLECEKSİNİZ !!!

                  Çünkü o kitapta helak edilen Ad kavmi Semud kavmi Lut kavmi ve nice Firavunlar HELAK EDILDI. İBRET ALAN YOK MU!!! Bu anlatılanların hepsi MASAL VE HİKAYE mi !?

                  Bismillah ;Yemin olsun ki biz sizden önceki kuşakları, zulmettikleri ve resulleri kendilerine açık kanıtlar getirdiği halde inanmadıkları için, helak ettik. Günaha batanlar topluluğunu biz böyle cezalandırırız. (Yûnus 10:13)

                  Zira o okuyacağınız kitap; falanca meşhur âlimin falanca gavsın falanca efendinin falanca tarikatın mensubunun falanca... yazdığı bir kitap asla değil !!! Bilakis,bu insanları ve kainatı yaratan hüküm ve hikmet sahibi Aziz ve Celil ALLAH'ın biz ve tüm insanlığa ap açık MESAJI olarak bakmamız ve kesinlikle okuyup harekete sosyal hayatımıza geçirmemiz gerekmektedir.        

                  Esirgeyen Bağışlayan ALLAH;Bu Kitap´ın indirilişi Aziz ve Hakim olan ALLAH´tandır. (Zümer 39:1) Buna müteakkip olarak Nahl 89 Kasas 86 Zümer 2-41 Okumanızı istirham ediyorum.

                   Ben dediğim için değil; sizleri ve  kainatı yaratan O Merhametlilerin EN MERHAMETLİSİ olan ALLLAH AZZE VE CELLE için OKUYUN.

                   Okuyun ki "K O R U N A.   Bilesiniz."? 

                                                                                                          Sevgi ve Saygılarımla.    

                                                                                                           Şakir Şükrü Kadıoğlu.

 

 
Toplam blog
: 11
: 167
Kayıt tarihi
: 17.02.17
 
 

1982 yılından Günümüze kadar Wushu-Kungfu sporunu fiili olarak yapmaktayım. 1995 yılında Avrupa Şam..