Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

Çözüm'den sonra Türkiye değil PKK bölünecek

Çözüm'den sonra Türkiye değil PKK bölünecek
 

1979 İran Devrimin ardından Kissenger tarafından kurulan doktrin kapsamında ekseriyeti ÜMMETÇİ ve Türklere göre daha dindar olan Kürtlerin bu İslamcı Devrimden etkilenmesi yerine Mlliyetçi bir formasyona girmesini sağlamak amacıyla NATO'nun gladio yapılanması içerisinde kurulan PKK hareketi uzun zaman içinde kesinlikle görevini başarıyla ifa etmiş ve hem Türkleri hemde Kürtleri daha ulusalcı bir kimlik içinde olmalarına sebep olmuştur.

Bir hareketin ne olduğunu analmak için söylemlerine değil neye sebep olduğuna bakmazsak düzgün analiz yapamayız.

PKK hareketi başlangıçta kendi bünyesine yezidi ve alevi Kürt kökenlileri almaktaydı ve Devletle husumeti ve 1930 lu yıllarda devlet zulmüne maruz kalan Dersim'in intikamını almak isteyen geçmişin katliam hikayelerini büyüklerinden dinleye dinleye kinlene kinlene büyüyen alevi Kürt kökenli kimlikler PKK oluşumunda kesinlikle ön saflarında yer aldılar tıpkı öteki Marksist örgütler gibi. Devlet Dersimde yaktığı ateşin terör olarak üzerine sıçramasına engel olabilecek stratejiyi LOzan kısıtlanmışlığı yüzünden de üretemedi.

Diğer yandan Gladio sadece PKK içinde değil D-HKPC içinde de vardı. Gladio bu sayede SOL MARKSİST grupları kendi stratejisi doğrultusunda kullanmayı başardı. Tıpkı cemaatlerle dini, askeriye içindeki yapılanmasıyla TSK'yı aldığı gibi.

PKK'nın güçlenebilmesi için gerekli olan devlet zulmünü Kissenger'ın Gladiosu 12 Eylül'le sağladı. PKK'ya destek vermek istemeyen ne kadar Kürt ileri gelen yaşlı ve önder varsa hepsini 12 Eylül rejimi Sivas'ta işkenceden geçirdi bununla PKK ilk kitleselleşmesini yaşadı. Alevi ve Yezidi kitleler içlerindeki kini daha çok büyüterek PKK'ya geçtiler. Birinci aşama başarıyla tamamlandı.

Sonrasında PKK'ya en büyük destek 1990 lı yıllardaki zulümlerle oldu. 28 Şubatta yapılanlar Sünni Kürtlerinde Anadolu Türk Devletiin gemisini terketmesine yol açtı. Türk İslamcıların demokrasi ve jakoben olmayan laikliğe sarılması da sağlandı. İkinci aşama sağlandı.

Sözün özü şu; PKK'yı 12 Eylül kurdu, 28 Şubat kitlselleştirdi ve Sünni Kürtleride ötekileştirip kaçırttı. Kürdistan'ı asıl kuracak olan Balyoz darbesi akabinde görebilirdik ama Balyoz darbesi Putin'in İslamcı siyaseti yüzünden RTE ve AK Partiye duyulan acil ihtiyaç dolayısıyla rafa kalktı Balyoz'u yapmaya kalkanları Gladio bizzat ele verdi kendi evlatlarını kurban etti afişe etmek zorunda kaldı.

Gladio bitmiş değil.

Gladio'nun asker ayağı bitti, lakin onlar Anadolu ve İstanbul'da hala varlar, onlar takkeli olarak cübbeli olarak veya elde keleş olarak varlar, onlar şirket sahibi olarak ve GEZİ'ye destek veren sanayici kılığında veya medya patronu olarak varlar. Bunu Kurtlar Vadisi siyasetini izleyenler TVlerden biliyor artık.

Lakin Gladio yapılanmasının din ayağına sıra geldiğinde kıyamet koptu.

Gelelim PKK'ya yada KCK'ya.

PKK kurulduğundan beri söylemi değişmedi "Türkiye'de Kürtlerin demokratik haklarının verilmesi" üzerinden yürüdü. Bağımsız bir Kürtistan kurma söylemi asla olmadı. Zaten böyle bir misyonuda olmadı. Bununla beraber 1980'den beri PKK'nın hesap edemediği gelişmelerde yaşandı. Kürt nfus hızla arttı Türk nüfus aynı oranda artmadı. Nüfus artışı beraberinde nüfuz artışınıda getirdi PKK için. Bırakın güneydoğuyu İstanbul bile semt semt Kürtistan gibi olmaya başladı. Bağcılar gibi semtlerin Güneydoğudan farkı kalmadı yaşanan göçlerle. Göçün nedeni sadece Devletin geçmişteki zulümleri değildi tabiki. 

Türkiye'de devlet, 28 Şubatla demokrasi ve jakoben olmayan laikliği keşfetmiş Ak parti hükümetiyle beraber ciddi adımlar attı.

Bu adımları 1980ler de Özal veya 1990lar da Çiller atabilseydi şimdi sorun çoktan çözülmüş olabilirdi.

Lakin en büyük sorun o yıllarda Siyasal İslamın Demokrasi ve Laiklikle uzlaşmak ismemesi sebebiyle PKK üzerinden milliyetçilik bunun üzerinden aslında devlete sahip çıkma bunun üzerinden demokrasi ve laikliğe sahip çıkmayı Gladio iyi hesaplamış ve Nato'nun Doğu'ya karşı güvenlik zaafiyeti başarılı bir şekilde engellenmiş oldu.

Radikal İslamcı bir Türkiye kesinlikle Nato'dan çıkıp Çin ve Rusya Federasyonu eksenine girebilirdi. Bu ise Britanya'nın kontrolünde olan Nato'nun Ortadoğu ve Afrika'daki çıkarlarına enerji yollarına darbe vururdu. 

Tabi benim burada anlattıklarımı ancak büyük resime bakanlar anlayabilirler. Bazılarına ne diyor bu adam masal anlatıyor diyebilirler. Büyük resimde bunlar var, resmin sadece bir yönüne pakarsanız resmi göremezsiniz, Londra'ya, New York'a, Berlin'e, Moskova ve Tahran'a bakmadan bu resim anlaşılmaz. Bunun için gezmlisiniz dil öğrenmeli ve araştırmalısınız. En önemliside size öğretilen ezbere değil empatiyle hayata bakmazsanız bu fotoğraf asla görülmez. Ezberleri geveler dururuz.

PKK Hareketinin yaşlı liderleri şu an hiç hesap etmediği bir gücün üzerinde oturmakta. Şaşkınlık içindeler.

Alttan gelen ve Türk Düşmanı olarak büyüyyen Kürt gençleri PKK ve BDP'nin politikalarını çözüm ve barış sürecinde ortak vatan ortak bayrak perspektifinde Federal Anayasa ve Başkanlık sistemi içinde barış istememekte. 

Yarın çözüm ve barış süreci başarı kazanırda Federal Anayasa ve Başkanlık sistemi Türkiyeye gelirse bundan sadece MHP ve CHP değil aynı zamanda tabandaki jakoben ve MHP'lilere rahmet okutacak düzeyde içinde ve nefretle dolu 25 yaş altı Kürt gençleride karşı gelecektir.

PKK çözüm sürecinden sonra silahlı mücadeleyi bırakarak siyasal bir kimlikle eyalet sistemi içinde yoluna devam ettiğinde bundan işte bu Kürt gençleri asla memnun olmayacaklar.Abdullah Öcalan'a ve PKK'ya karşı gelecekler. PKK içindende bölünmeler olacaktır.

Lakin bu bölünme bağımsız Kürtistan devletini kurmak isteyen bu gruplarca devam ettirdiklerinde marjinalize olacaklar ve demokratik ve etnik hakları vere bir devlete karşı savaşmış olacaklar bu ise bu kesimin daha fazla marjinalize olmasına yol açacaktır ve zaman içerisinde sesleri Federal Yapının başarısı oranında kısılıp gidecektir.

Zira Kürtler artık sadece bir bölgede yaşamıyor Türkiye'de her yerde yaşamaktadır. Bu içiçe geçmişlik yüzünden bölücü söylem kaybedecektir. Kimse Kürtistan kurulduktan sonra tüm Kürtleri doğuya yollayıp kalın bir duvar örüp siz burda kalın denmesini istemez. Bundan ne Kürtler mutlu olur ne Türkler zira Rumlar ve Ermeniler bile Anadoludan gidince Anadolu'dan sanki kır gelincikleri gitmiş gibi bir mozik yok oldu. Şimdi Orta ve Batı Anadolu'dan tüm Kürtleri Kürtistana geri göndermekte acıları beraberinde getirir.

Bu konuları herkesin iyi düşünmesi lazım. Demokrasi ve jakoben olmayan laiklik sistemiyle Federal Anayasa Başkanlık sistemi sadece bizim için değil bizi örnek alan İslam ülkeleri açısından da önemli ve kansız bir çözüm yoludur.

Bu kansız çözüm Vatanı veya bayrağı bölmez, bundan herkesim kazançlı çıkar ama PKK şu anda kendi içinde kesinlikle bölünme riski altına girmiş bulunmaktadır. (BDP ve PKK'nın zaman zaman söylemlerini sertleştirmeleri ve çözüm ve barış için hükümetin adımlarını küçük görmelerinin asıl sebebide 25 yaş altı tabandaki sert söyleme göndermedir)

Saygılarımla

Ayhan Özcimbit

Yasal Uyarı: Yazının kaynak belirtilmeden veya link verilemden izinsiz alınması Fsek kapsamında suçtur. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..