Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çözüm istiyoruz

Kim ne derse desin, bir ülke alt yapısını tam olarak oluşturamazsa sorunların üstesinden gelemiyor ve sorunlar çığ gibi büyüyüp çözülmez hale geliyor.

Ancak bizde alt yapı denince; yol, su, elektrik veya belediye hizmetleri akla geliyor. Tabiki bunlar bir ülkenin fiziki alt yapısı ve olması gerekiyor, ama ya toplumsal, siyasal veya ekonomik alt yapı nerede, bunların temelini oluşturan eğitim var mı?

Yolları yapmak sorunları çözmüyor ki, o yollarda cirit atan binlerce sorumsuz, dengesiz insan hergün birçok trafik kazasına yol açıyor. Hoş yolların fiziki alt yapısı da standartlara çok uygun değil ya, o da ayrı bir konu. Ama bu konudaki en önemli sorunlardan biri TBMM'de iki yılı aşkın bir süredir bekleyen Karayolları Trafik Yasası'nın çıkmaması.

Günlerdir televizyon ve gazetelerde izliyoruz. Çocuk yuvalarında ve en son Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde yaşananları, ya da artık kanıksadığımız hastane, okul gibi yerlerde yaşananları. Buralarda yaşanan can sıkıcı, üzücü manzaralar ne acılar veriyor insanlara... Bizler bunları sadece bir haber olarak algılayıp izlemeye mi mahkumuz? Bu binaları yapmakla iş bitmiyor maalesef. Bu binaların içinde yaşananları çözmemiz gerekiyor.

Özel okullar, hastaneler, paralı yollar iyi güzel de, bu ülkede yaşayan herkes zengin değil ki... Nerede sosyal güvenlik reformu, tarım reformu, vergi yasası, ormanlar elden gidiyor, hani orman yasası, eğitim, sağlık reformları...

Artık; bu ülkedeki insanlara balık vermeyi bırakıp, balık tutmayı öğretelim. Bu yüzyılda bizde bilimden, sanattan, kültürden bahsedelim.

 
Toplam blog
: 94
: 840
Kayıt tarihi
: 23.07.06
 
 

1962 İnegöl/Bursa doğumlu ve İşletme Fak. mezunuyum. Özel bir kursta kurum müdürü olarak görev yapma..