Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

Çözüm sürecinde ver kurtul dönemi mi başladı?

Çözüm sürecinde ver kurtul dönemi mi başladı?
 

Ver kurtul mu?


Çözüm sürecinin hızlanması ile birlikte bugün nefesler tutuldu Kandil' den gelecek olan açıklamaya kilitlendi tüm Türkiye. Bu arada dikkatimi çeken bir durum var bu süreç ile ilgili o da şöyle: Terör örgütü PKK Türkiye toprakları sınırlarından çekilirken silahsız bir şekilde çekilecekmiş. Bu söylenirken aklıma hep sanki bir devlet varmış da karşımızda bizi işgal etmiş ve barış imzalanmış da toprakları terke ediyormuş hissi geliyor. Tam 30 yılı aşkındır süren terörle mücadelede neden memleket topraklarında üs kuran bu teröristler bir türlü bulunamadı? Acaba " gündüz köylü, gece terörist " söylemleri doğru mu?

Türk Silahlı Kuvvetleri bu terörist unsurlarla başa çıkamayacak kadar gafil ve de yetersiz midir? Bilinçli bir şekilde mi bitirilmiyordu bu terörist unsurlar? Bunlar aklıma takılan bazı sorular.

Bir de malum mektuplaşmalar var. Aşk mektubu gibi taraflar birbirlerine mektup yazıp duruyorlar haftalardır. Bu mektup olayından ben şöyle bir yaklaşım çıkarıyorum kendimce: İleride bir zamanda eğer kürdistan denilen bir devlet kurulur ve Türkiye topraklarından da pay alıacak olurlar ise bunu resmileştirmeye ve kendilerince kurtuluş mücadelesini nasıl kazandıklarını anlatırken kendi nesillerine tarih kitaplarında bu mektupları da resmî belge olarak kullanacaklar.

Önceki gün Cizre' de gece yaşanan olaylarda iki sivil polise saldırılmış, linç edilmek istenmiş polisler ve bunun üzerine polislerin kendilerini korumak için ateş açmaları sonucu dört kişi yaralanmış. Olayın nefsi müdafaa olduğu bariz ortada iken polislerin gözaltına alınması ve Cizre emniyet müdürü Sayın Ercan İçli' nin de iki gün sonra görevden alınması oldukça manidardır bu noktada bana göre. Gelinen nokta bu mu olmalıydı ?

Hep beraber kazanılmış kurtuluş mücadelelerinin ardından Türkiye Cumhuriyeti' ni oluşturan toplum ve toplulukların böylesi keskin bir şekilde birbirlerinden ayırt edilmeleri mi gerekli. İlla ki toprak bütünlüğü gözetilmemeli mi böyle durumlarda anlam vermek oldukça güç.

Batı Trakya2 daki Türk azınlığı ile eş tutuyorlar kendilerini. Ama anlaşılmayan bir durum var. Oradaki Türk topluluğu gerçekten azınlık durumunda. Ne Yunanistan' dan ne de Bulgaristan' dan bir toprak istiyorlar ne de özerklik talebinde bulunuyorlar.

Bir de şu özerklik olayı var. Hem devlet kuracağını söyle hem de Türkiye Cumhuriyeti' ne bağlı kalarak özerklik ve federe bir hükümet olma talebinde bulun! Bu nasıl bir yaklaşımdır?

Sayın Melih Aşık' ın bugünkü yazısında da ifade ettiği gibi neresi bu Kürdistan denilen yer? Ülke topraklarının kaçta kaçını kapsıyor? Kendilerine göre eyaletleri de kurmuşlar. Peki şu an hangi haklardan mahrum ki Kürt Halkı böyle bir talepte bulunuyorlar? Neden illaki Türkiye Cumhuriyeti yerine kendilerine bir isim bulma çabaları içerisindeler?

Sonuç olarak çözüm süreci terör örgütünü meşrulaştırmış ve Kandil' deki terör örgütü PKK yöneticilerini de bu meşrulaştırılmış yapının kahramanları yapmıştır İmralı sakini ( içten pazarlıklı o başka ) Abdullah Öcalan ile birlikte...

Sevgiyle... 

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..