Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Creme Brulee tatlısı nasıl yapılır?

Creme Brulee tatlısı nasıl yapılır?
 

Creme Brulee geçmişi 1600'lü senelere dayanan bir Fransız tatlısı. İçinde çok fazla yumurta olduğu için gözünüzü korkutacak bir tarif olduğunun farkındayım. Fakat en başta söyleyeyim ki netlikle yumurta kokmuyor veya yumurta yiyormuşsunuz hissi vermiyor. Yağ içermediği için bana göre oldukça hafif bir tatlı. Yedikten sonra da rastgele bir rahatsızlık vermiyor.

6 yumurta sarısını kullandıktan sonra kalan beyazları ne yapalım peki derseniz beze yapımında kullanabilirsiniz. Veyahut zıddı beze yaptıktan sonra artan yumurta sarılarını Creme Brulee yapımında kullanabilirsiniz.

Kremanın ne olduğunu bilmiyorsanız bu video işinize yarayacaktır. Kremanın yerine kullanabileceğiniz başka bir malzeme yok ne yazık ki. Krema tatlı, makarna sosu ve çorbalarınızda rahatça kullanabileceğiniz bir ürün olduğu için bilhassa daimi yemek yapan biriyseniz buzdolabınızda her daim bulunmalı bence.

Esmer şeker yerine beyaz şeker de kullanabilirsiniz. Fakat yaptığım deneyde esmer şekerin beyaz şekerden daha kolay eridiğini ve Creme Brulee'nin üzerinde daha çıtır bir tabaka oluşturduğunu gördüm. Esmer şekerle daha başarılı bir netice elde edersiniz hasılı. Evde pürmüzünüz varsa üzerini yakmak için tekrar fırınlamak yerine pürmüz de kullanabilirsiniz.


Malzemeler:    
  • 6 yumurta sarısı,    
  • 300 ml krema,    
  • 4 yemek kaşığı şeker,    
  • 1 paket şekerli vanilin,    
  • 2 tepeleme yemek kaşığı esmer şeker.
Hazırlanışı:    
  1. Kremaya kısık ateşte ocağa alın,    
  2. Kaynamaya başlar başlamaz ateşten alın,    
  3. Yumurta sarılarını 4 yemek kaşığı şeker ve vanilya ilavesiyle çırpın,    
  4. Kremayı sicim gibi azar azar ekleyerek yumurta sarılarını çırpmaya devam edin,  
  5. Karışımı 10*15 cm ebatında 4 yayvan fırın kabına eşit şekilde paylaştırın,    
  6. Kapları fırın tepsisine yerleştirin,  
  7. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dk. pişirin, 
  8. Fırından alıp 10 dk bekletin,    
  9. Üzerlerini tamamen kaplayacak şekilde esmer şeker serpin,  
  10. 220 derecede ısıttığınız fırının en üst rafına koyup ızgara ayarında şekerler eriyene kadar (2-3 dk) tekrar fırınlayın,
  11. Sıcak/ılık servis edin,
  12. Servis sırasında elinizde varsa üzerine lavanta serpebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaynak : http://www.tatlitariflerii.com
 
Toplam blog
: 20
: 2584
Kayıt tarihi
: 03.10.13
 
 

Üniversite mezunu ve programcı. Müzik dinlemeyi ve koleksiyon yapmayı seviyorum. Sık sık yüzüyoru..