Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Cristian’dan Altın Vuruş

Cristian’dan Altın Vuruş
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

UEFA Avrupa Liginde hafta içinde Lazio’yu eleyerek yarı finale kalan Fenerbahçe, tekrar Türkiye Ligine döndü ve Eskişehirspor’la zorlu bir mücadeleye çıktı. Eskişehirspor maçı Fenerbahçe için beklendiği gibi zor geçti.

Aykut Kocaman belli ki Eskişehirspor maçına büyük önem veriyordu. Belki de bu nedenle Lazio maçı kadrosunu çok da revize etmeden Es- Es’in karşısına çıkardı. Fakat bu durum özellikle ilk yarıda ters etki yaptı. Çünkü sahadaki oyuncuların yorgunlukları her hallerinden belli oluyordu ve ilk yarı tamamen Eskişehirspor’un kontrolünde geçti.

Dikkat çeken bir diğer nokta da Aykut Kocaman’ın Caner’in yokluğunda formayı Mehmet Topuz’a vermesi ve Stoch’u 18 kişilik maç kadrosuna bile almamasıydı. Demek ki Stoch defterden tamamen silinmiş.

Gelgelelim Mehmet Topuz oyunda kaldığı uzun süre içinde hiç varlık gösteremedi. Fenerbahçe onun kanadını neredeyse hiç kullanamadı. O nedenle Stoch tercihini ben yadırgadım. Eğer Fenerbahçe bu maçta puan kaybı yaşasaydı bütün yorumcular da bu konuyu tartışacaklardı.

Gerçekten de Fenerbahçe ilk yarıda hiçbir varlık gösteremedi. Konuk Eskişehirspor orta alanı rahatlıkla geçip Fenerbahçe kalesi önünde pozisyonlar buldu. Kırmızı- siyahlılar en az 3-4 net pozisyon buldular. Bir topları da direkten döndü.

Fenerbahçe ilk devrenin sonlarına doğru cılız tehlikeler yaratabildi.

Aykut Kocaman bu kötü futbola rağmen aynı on birle ikinci yarıya başladı. Eskişehirspor’un Alper Potuk ile bulduğu ve sayılmayan golün hemen ardından Cristian sert bir vuruşla Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. 52.dakikada gelen bu gol Fenerbahçe’yi kendine getirirken Eskişehirspor’un da oyundan düşmesine neden oldu. Çünkü kırmızı- siyahlılar iyi oynayıp pozisyonlar bulmuşken yenik duruma düştüler ve moralleri bozuldu.

Eskişehirspor’un kalan dakikalarda maçı çevirmek için yaptığı değişiklikler olumlu etki yapmadı. Eskişehirspor ilk yarıdaki gibi oynayamadı. Fenerbahçe de golün getirdiği moralle direnç kazandı ve maçı kazandı.

Eskişehirspor’un düşünmesi gereken çok şey var. Es- Es’in son vuruş beceriksizliği yaşadığı bir gerçek. Bu kadar pozisyon bulup da bunları gole çevirememenin başka ifadesi yok. Ayrıca Eskişehirsporlu futbolcular pek çok pozisyonda da topu ceza sahasına sokmak yerine şut vurmayı tercih ettiler.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım tartışılacaktır. Meireles’in topla hiç alakası olmadan doğrudan rakibe vurduğu tekmede sarı kart yerine kırmızı kart mı çıkmalıydı? Alper Potuk’un attığı ve sayılmayan golde el vücuda yapışıktı. O nedenle Eskişehirli futbolcular iptale çok itiraz ettiler.

Maalesef futbolumuzda tartışmalar devam ediyor. Bu maçtaki pozisyon yorumları, Galatasaray’ın sahasının kapanmaması ister istemez tartışılacaktır.

Fenerbahçe puan kaybetme aşamasına geldiği bir maçı kazandı. Bu üç puan şampiyonluk yarışı için çok önemli.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..