Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Cübbeli'ye göre : "Satranç oynayanlar lanetli..."

Cübbeli'ye göre : "Satranç oynayanlar  lanetli..."
 

youtube.com


Cübbeli Ahmet Hoca buyurmuşlar ki: “Satranç oynayanlar lanetlidir…”

Ünlü Hocamız, Cübbeli Ahmet Hoca’ya göre “satranç oynanması kumardan betermiş…”

Cübbeli Ahmet Hoca diye bilinen, Ahmet Mahmut Ünlü, satranç oynayan kişilerin, insanların en yalancısı olduğunu iddia ederek, "Satranç tavladan da kumardan da beter. Satranç oynamaktansa ateşi tutmak daha hayırlı."Satranç oynayan lanetlenmiştir"
Satranç oynayan kişi insanların en yalancısı. Oynayanlara ölürken kelimeyi şehadet nasip olmayabilir. Satranç oynayan lanetlenmiştir. Oynayana bakan da domuz eti yiyen gibidir. Bu oyunları oynayacağınıza elinize tespih alın, sübhanallah çekin.."" ifadelerini kullanmış. (haberler.com. 2.1.17)


Eyvah.. Eyvah… ki, ben yandım… Bir tarihlerde çok severdim, çok oynardım. Ne zaman ki çocuklarıma satranç öğrettim, ikisi de beni yener oldular, ben pek satrançtan zevk alamaz oldum; o işten vazgeçtim… Satrancı da zamanla neredeyse unuttum… İyi ki unutmuşum… Yoksa şimdiye kadar boyumuza kadar günaha girmiştik. Zaten çoluk çocuğumuza öğrettiğimiz için Cehenneme ne cihetten gideceğimizi de bilemiyorum…

Görüyor musunuz, nasıl bir Türkiye yarattılar…?

Modern Cinci Hoca’lar insanların güzel hayatlarına giriyorlar, yaptıkları, sahip oldukları en güzel alışkanlıkları bile gavur icadı sayıp, insanları yerip yıkıyorlar.

Peki Cinci Hoca kim?

Aslında Osmanlı Rasputin’i sayılan Cinci Hoca veya Karabaşzade Hüseyin Efendi 17. yüzyılda yaşamış Osmanlı sarayının ünlü üfürükçüsüdür. Hüseyin Efendi Safranbolu'da doğdu. Cinlerle iletişim kurduğu gerekçesiyle ünü her yere yayıldı. 1642 yılında Kösem Sultan tarafından, Padişah İbrahim'i tedavi etmesi için saraya davet edildi. Padişah İbrahim’in iyileşmesi üzerine sadece büyük bir şöhret ve servet sahibi olmakla kalmadı, sarayda devlet işlerinde söz sahibi de oldu.

Ama tarihte bu adamdan ilham alınarak, bütün üfürükçüler, genelde “Cinci Hoca” tabiriyle anılmaya başladılar. “Cinci” cinleri olduğuna, cin kovduğuna inanılan şarlatanların halk arasında kullanılan adıdır.

Bu işte çok daha ileri gidenler var…

Bizim halkımız nedense doktordan çok, bu Cinci Hocalara daha meraklıdırlar. Onların hikayelerini İnternet’ten okuyabilirsiniz.

Hele birisi…. Hikaye şu…

İstanbul Bağcılar'da psikolojik rahatsızlığı bulunan Mesut Kılıç'ın içinde cin olduğuna inanan ailesi çocuklarını 'muska yazdığı ve üfürükçülük yaptığı' öne sürülen İsa Ş.'ye götürdü. İsa Ş.'nin 'cin çıkarma' bahanesiyle Mesut Kılıç'ı öldürdüğü iddia edildi…İsa Ş., Mesut Kılıç'ın içindeki cini çıkarmak için Kılıç'ın iki kolunu arkasından tutup, boğazını sıktı. Nefes darlığı bulunan Kılıç'ı yerde hareketsiz gören ailesi, çocuklarını Bağcılar'daki Özel Gelişim Hastanesi'ne götürdü. Ancak Kılıç, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.” (radikal.com.tr)

Gördünüz mü felaketi…

Bir diğer hikaye :

“İzmir’de yaşayan İmam H. E eşinin hastalığına çare aramak için gittiği ‘cinci hoca’ lakaplı kişi tarafından ‘Size koruma olarak dedeler vereceğim, hastalığınıza iyi gelecek” diyerek 110 bin lira dolandırdı.”(iha.com.tr)

Hacılar hocaları , cinci hocalar imamları çarpıyor… Memlekete bakın be …

Cübbeli Ahmet Hoca diye bilinen, Ahmet Mahmut Ünlü de bize satrancı yasaklamış… O bir şey değil…

Bazı hocalar insana neredeyse yaşamayı haram ediyorlar…

Modern Cinci Hoca Fethullah Gülen’in yaptığı neydi ki…

Türkiye’yi bir Cinler Çukuru haline getirmek ve orada canı istediği gibi, orduyla, emniyetle, adaletle oynayarak… Türkiye’yi sonunda it oynamış yonca tarlasına çevirmekti amacı… O kadar fırsat verildi de neyseki beceremedi…

Fakat arkasında bıraktığı Cinci Hocalar takımı bu gün satrancı, yarın bilardoyu yasaklayarak millete nasıl kazık atacaklarını bilemiyorlar…

Millet de şaşırmış durumda, şeyhlere mi gitse, cinci hocalara mı, yoksa Fethullah Hoca’nın gelişini mi beklese…

Çünkü her şey gün günden iyi olmuyor ki… Cinci Hoca gibi adamlar konuşup duruyor...

Cübbeli ne demişti, “Neden Kafir’in bayramını kutlayacağım ya! Sen gavurların bayramını kutlarsan, Allah da başına kafirleri musallat eder!” demişti..

Ertesi gün de Reina da neler oldu gördünüz... Adamın biri Yılbaşı Gecesi Reina'yı alt üst etti. 39 şehidimiz var..

Bugün Cübbeli Ahmet Hoca Satrancı yasakladı… Yarın… Allah kerim…!

İşte böyle bir Türkiye… Biraz TV’nin sayfalarını çeviriniz, zaplayınız… Daha nice Cinci Hoca’lar karşınıza çıkacak… Nice canlı tavsiyeler bulacaksınız…! Aman Allah aklınızı fikrinizi korusun…


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..