Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Çubuk Gölü'nün Yel Değirmenleri

Çubuk Gölü'nün Yel Değirmenleri
 

Göynük'e bağlı küçük bir göl olan Çubuk Gölü sıradışı sakinliği ve sessizliğiyle kendisini ziyaret edecek misafirlerini bekliyor.

Göynük'ten Mudurnu'ya giderken önünüze aniden çıkan yön tabelası sizi adeta mıknatıs gibi buraya çekecektir. (Sapaktan sonra 6 km. Toplam 12 km.)

Nasıl çekmesin ki; Çubuk gölüne ulaştığınızda bu görülen manzara sizi bir anda başka alemlere götürecektir.

Gölün sağında gördüğünüz yel değirmenlerinden bahsediyoruz. Bir ilkbahar hafta sonunda buraya ulaştığımızda sıradan bir göl görüp gideceğimizi planlamıştık.

Tabii yaptığımız plan tutmadı ve biz burada akşamı yaptık.

Sabırsızlıkla yel değirmenlerini görmek için yaklaşıyoruz. İlk görünüşte 5 adet görülüyor. Biz saymayı bıraktık ve büyülenmiş gibi içlerine girmek istiyoruz.

İlk bakışta terkedilmiş izlenimi veren bir görünümü var. Kapısı bir telle tutturulmuş. Kimse var mı diye sesleniyoruz. Herhangi bir ses duymuyoruz.

Şöyle kapı aralığından içeriye bir göz atıyoruz. Aralık olan kapısı ardına kadar açılıyor. Basitçe tutturulan tel çividen kurtuluyor ve açılıyor. Ürkek bakışlarla girip girmemek arasında karasız kalıyoruz. Keşfetme duygusu ağır basıyor ve içerideyiz.

İlk gördüğümüz manzara içeride karşıda bir ocak ve yel değirmenini döndüren bir mekanizma var. Yel değirmeni 2 kattan oluşuyor. Burası aynı zamanda giriş olan alt kat.

İkinci katın penceresinden etrafa bakıyoruz, karşıda küçük bir köy görünüyor.

Biraz daha yukarılara doğru keşfe çıkıyoruz.

Diğer yel değirmenlerini de kısaca uzaktan gördükten sonra bu sihirli dünyadan ayrılıyoruz.

Şimdi herkes bu yel değirmenlerinin kimler tarafından ve ne zaman yapıldığını merak etmiştir. Hemen söyleyelim. Yel değirmenleri çok yakın bir zamanda burada bir dizi filmi çekimi için inşa ettirilmiş. Fakat dizi tutmayınca 5. Bölümden sonra yayından kaldırılmış ve burası terkedilmiş. Yani burası bir dizi seti.

Burasıyla ilgili hiçbir fikri olmayan birisi ilk bakışta inanmakta zorlanıyor. Ama gerçek bu!

Buraya gelmek için Göynük'ten Mudurnu'ya giderken önünüze çıkan yol tabelasından saparak 6 km gittikten sonra ulaşabilirsiniz. Gölün etrafında ister yaya olarak isterseniz arabanızla çok rahat dolaşabilirsiniz.

http://www.panoramio.com/user/1122693/tags/BOLU-G%C3%B6yn%C3%BCk-%C3%87ubuk%20g%C3%B6l%C3%BC?photo_page=1

 
Toplam blog
: 11
: 2215
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

Seyahat etmek, fotoğraf çekmek ilgi alanlarımdır. Yeni yerler keşfetmeyi ve bu keşifleri payl..