Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '09

 
Kategori
Voleybol
 

Cuccarini oturunca...

Cuccarini oturunca...
 

İlk maçı düşününce bu maçta voleybol adına sanırım çok şey bekledik. Ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Final serisine yakışmayacak bir maç oldu Fenerbahçe adına. Eczacıbaşı ise kendi kimliğine bürünmüştü. İlk iki set yerinden kalkmayan ve ellerini bağlamış oturan Cuccarininin kızları serbest kaldığında savunmada ve hücumda ne kadar etkili olduklarını gösterdiler. Üçüncü sette sürekli ayakta yırtınırken gördük. Buraya kadar bir payım olmadı, bari son set hareketleneyim de görüntü yapayım diye düşünmüş olmalı.

İlk sete fırtına gibi giren Eczacıbaşı Zentiva inanılmaz bir müdafaa ile rakip takım ataklarını mükemmel durdurup, morallerini de bitirdi. İlk maçta göremediğimiz bloklar bu maçta olağanüstüydü. Esra takıma katkı yapınca Eczacı nasıl oynuyormuş sanırım gördük. Beşiktaş – Eczacıbaşı maçında Naz’a moral vermek için Cuccarini, hatırlarsanız Sedayı maşa olarak kullanıp kızı bitirmişti. Bugün aynı olayı Duygu için yaşadık diyebilirim. Skor 9 – 21 iken Anjayı dinlendirip, ona moral vermek adına Duygu kullanıldı. Anlamadığım şey neden geç kalınıyor. Maça çok kötü başlamış bir Anja var sahada, ama set sonuna kadar yedeğini sokmayı düşünmüyorsun. Ondan sonra ne onu dinlendirmeye zamanın kalıyor, ne de Duyguya şans tanımaya.

İkinci set günün en başa baş giden setiydi. Ama Fenerbahçe takımı manşetlerde o kadar sıkıntı çekiyor ki, sakat olan Necla bile oyuna girmek zorunda kalıyor. Çiğdem Can servisleri çok iyi atıyor. Yılların verdiği bir tecrübe var ve artık bu işte usta olmuş. Manşetleri içinde aynı şeyleri yazmak isterdim. Valeriya büyük bir hayal kırıklığı oldu. Sezonun en kötü maçını çıkardı. Onun takıma katkı yapmadığı, hatta bu sezon zarar verdiği ilk maç oldu. Sonlara doğru Fenerbahçe maçı önde götürürken oyuna Naz’ın yerine giren Seda setin finalini iyi yaptı diye düşünüyorum. Böyle anlarda görev verilirse, giden setlerde maşa olarak kullanılmazsa, daha yararlı ve yapıcı olacağına inanıyordum ve bunu herkesin gördüğünü düşünüyorum.

Aslında son sette yazılacak çok fazla şey var. Takımın galibiyetine etki etmeyen Cuccarini ayaklanıp, bende buradayım dercesine müdahale etmeye kalktı. Ama Naz onu dinlemeyip kendi bildiğini oynayıp maçı çok iyi tamamladı. Aslında burada Cuccarini gene bir kumar oynadı. Eczacının yedek kadrosu da iyi olduğu düşünülünce yırttı. Set başlarda çekişmeli başladı. Ama sonlara doğru Eczacı 4 – 5 sayılık bir farkı yakalayınca Neşve ve Nancy’i sahaya sürdü. Bu değişiklikler çok yerindeydi diye düşünüyorum. Onlarında kullanılması gerektiğini sonunda görmüş olması çok güzel ve voleybola renk katıcı oldu. Ama Mirkayı kenarı alıp, onun yerine Merve’yi sahaya sürmek biraz abartı oldu sanırım. Büyük bir kumar oynadı. Ve Merve hatasız oynayıp, bu akşam onu kurtarmış oldu.

Son paragrafımı günün en istekli, en arzulu ve en mükemmel oynayanını işaret ederek başlamak istiyorum. Onun mevkisinde ben Türkiye sınırları içinde ondan daha iyisi var dersem büyük haksızlık etmiş olurum. Bugün blokların açık bıraktığı yerleri çok iyi doldurdu. Sedanın bile o mermi gibi smaçlarını çok iyi çıkardı. Evet Gülden KAYALAR’dan bahsediyorum. Giydiği formayı en çok hak eden oyuncu sanırım oydu. Sürekli pasörleri eleştiriyoruz. Kötü pas attı, boyu kısa, blok yetişmiyor v.s. nedenlerden dolayı. Çünkü pasör takıma en çok etki eden oyuncudur. Bugün ise bir liberonun takıma ne kadar etki ettiğini görmüş olduk. Evet pasör kötü olabilir, eleştirilebilir ama arkadan manşet çıkmadığı maçlarda ona da yapacak pek fazla bir şey kalmıyor. Bugün Valeriya o kadar kötüydü ki; Oksana’yı eleştirmeye parmaklarım gitmiyor. İnişli çıkışlı bir grafik çizmeye devam ediyor. Eda ilk maçtaki gibi kötü oyununu sürdürdü. Sezon başından beri bloklarda çok iyi olduğunu söylüyordum. Hala fikrimi değiştiremedi. İlk maça göre bugün Eczacıbaşı’nın bir artısı vardı. Oda Esra GÜMÜŞ idi. Oda Fenerbahçe’yi yıkmaya yetti. Fenerbahçe’nin aklı ya Ayazağa’da alınan galibiyette kalmış ya da çok fazla hırısın kurbanı olmuş. Umarım yarın daha iyi oynarlar ve daha zevkli, voleybol adına daha keyifli bir maç izleriz. İki takımada şimdiden başarılar. Saygılarımla…




Metin Timur TÜFEKÇİLER

tanisyarielf@gmail.com

Evladıma miras bu sevda…
 
Toplam blog
: 26
: 774
Kayıt tarihi
: 02.04.09
 
 

1983 İstanbul doğumluyum. Aslen Yugoslav göçmeniyim. Lise meznuyum. Reklam ajansında fotoğrafçılık i..