Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '18

 
Kategori
TV Programları
 

Çukur, Artık Zirveyi Ele Geçirdi: Bırakacağını Hiç Zannetmiyorum!

Çukur, Artık Zirveyi Ele Geçirdi: Bırakacağını Hiç Zannetmiyorum!
 

Çukur zirveyi ele geçirdi, bundan sonra bırakmaz. Benim de bırakamayacağım gibi... Ben izlemeye geç başladım. Ne yalan söyleyeyim, dizinin fenomen izleyicisi oldum. Eş, dost arkadaşlar izleyip izlemediğimi soruyorlardı. Merak ettim, geçen hafta 12 bölümü de arkası arkasına soluksuz izledim. Başta Yamaç karakterini can veren Aras Bulut İynemli olamak üzere bütün karakterleri can veren oyuncular benden tam not aldılar. Aras Bulut, benim "Öyle Geçer ki Zaman" dizisinde lise öğrencisi olarak gözüme girmişti. Çağatay Ulusoy ile oynadığı "İçerde" dizisinde Mert karakteri olarak hayranlığım artmıştı. Yamaç karakteri olarak şimdi benim için zirvenin adamı...

İstanbul’un en belalı mahallerinden Çukur’un kontrolü Koçova ailesinin elindedir. Koçovalıların Çukur’u yönetirken en önemli kuralları da uyuşturucuya asla izin vermemeleridir. Ancak gözünü bu mahalleye dikmiş ve bu yasağı kırmaya hazırlanan yeni bir grubun ortaya çıkması ile mevcut düzen bozulur. Tam Koçovalıları pes ettirdiklerini düşündüklerinde, ailenin küçük oğlu Yamaç yıllar önce bambaşka bir hayat kurmak için arkasında bıraktığı Çukur’a geri dönecek ve yeni bir dönem başlayacaktır. Yamaç yıllar önce Çukur’u ve ailesini arkasında bırakarak yarınını düşünmediği bir hayata dalmıştır. Karşısına en az kendisi kadar hesapsız, yaralı ve tehlikeli ama bir o kadar da güzel bir genç kadın olan Sena çıkınca sonsuz aşkı bulduğuna inanır. “Ölene kadar mutlu” olmak üzere bir araya gelen bu genç çiftin hayatına Çukur’un ve Yamaç’ın ailesinin yeniden girmesi ile hiçbir şey artık hayalini kurdukları gibi olmayacaktır. Yamaç’ın Çukur’daki geleceği ve Sena’nın geçmişi ortak bir hayat kurmalarına izin verecek midir?

Çukur'un ana karakterleri :

    Aras Bulut İynemli (Yamaç Koçovalı) ...
    Dilan Çiçek Deniz (Sena Koçovalı) ...
    Ercan Kesal (İdris Koçovalı) ...
    Perihan Savaş (Sultan Koçovalı) ...
    Mustafa Üstündağ (Kahraman Koçovalı) ...
    Öner Erkan (Selim Koçovalı) ...
    Erkan Kolçak Köstengil (Vartolu) ...
    Rıza Kocaoğlu (Aliço)

Çukur, 15 Ocak akşamı yayınlanan heyecan dolu 12. Bölümüyle reyting sıralamasında zirveye oturdu. ‘Çukur’, AB’de 10,73 izlenme oranı (rating), 24,04 izlenme payı (share), ABC1 20+'da 11,40 izlenme oranı (rating), 23,87 izlenme payı (share) ile birinciliği göğüsledi. Çukur'un merakla beklenen 12. bölümünün başlamasıyla birlikte izleyiciler #benimleoyunoynama etiketi ile Twitter’da yorumlarını paylaştı. Twitter'ın Türkiye gündeminde 9 saat 55 dakika, dünyada 1 saat 10 dakika TT listesinde kaldı. Birbirinden özel yorumların geldiği sosyal medyada izleyicilerin en çok ilgisini çeken bölüm, Yamaç’ın Baykal’a Beyefendi’yi sorduğu sahne oldu. Çukur, Somera’nın reyting analizine göre 15 Ocak Pazartesi günü sosyal medyada en çok konuşulan programlar sıralamasında birinci oldu.

Ay Yapım imzalı Show TV’de ekrana gelen Çukur’un 12.bölümünde sular bir an bile durulmadı. Final sahnesinde Vartolu’nun üvey babası Kasım’ın İdris’i arayıp Mihriban’dan olan oğlunun yaşadığını söylediği an büyük bir gizem perdesini araladı. Çukur, heyecan dolu bölümüyle reytinglerde yine birinciliğe yerleşerek zirveye adını yazdırdı.

Geçtiğimiz hafta cezaevindeki Kasım’dan gelen mektupla bir oğlu olduğunu öğrenen İdris, Emmi ve Paşa’nın da yardımıyla onun peşine düştü. Önce oğlunun yıllar önce öldüğü bilgisini alan İdris, final sahnesinde ise aldığı telefonla hayatının en büyük şokunu yaşadı. Kasım’ın, “Daha iki gün önce konuştum, gayet canlıydı. Bana bu telefonu oğlun hediye etti. Salih yaşıyor İdris Koçovalı” dediği an tüm dengeler yeniden alt üst oldu. Ekran başındakiler “İdris Koçovalı, oğluyla yüzleşecek mi?” sorusunun cevabını büyük bir merakla bekleyecek.

 

SENA, YAMAÇ VE KOÇOVALI AİLESİ İÇİN HAYATINI TEHLİKEYE ATTI!

Avukat Nazım’dan, Sena’nın kendisinden boşanmak istediğini öğrenen Yamaç deliye dönerek soluğu Sena’nın karşısında aldı. Aşıklar geri dönüşü olmayan bir yol ayrımına sürüklenirken, ailesini tuzağa düşüren Münir ile Beyefendi’nin peşine düşen Yamaç’ın yardımına hiç beklemediği bir anda Sena koştu. Sena Yamaç için hayatını tehlikeye atarken, Selim’in etrafındaki çember ise gittikçe daraldı. Yamaç ile Selim’in yüzleşmesi tansiyonu yükseltti.

Çukur’un yeni bölümünden yayınlanan ilk sahnede Vartolu’nun, Yamaç’ın imzaladığı evrakları göstererek ona son ödeme tarihinin geçtiğini söylediği an Yamaç büyük şaşkınlık yaşadı. Yamaç’ın bu durum karşısındaki hamlesinin ne olacağı şimdiden heyecan yarattı.

Oğlunun yaşadığını öğrenen İdris, onun peşine düşerken; Yamaç ise Vartolu’nun kimliğini çözmeye çok yaklaşır. Sena, Çukur’dan kaçmaya ve her şeyi arkasında bırakmaya çalışırken Çukur’un ona ihtiyacı olduğunu fark eder. Yamaç’la yol ayrımında olan Sena, aklını mı yoksa kalbini mi dinlemesi gerektiğini sorgular. Sultan ve Paşa ise geçmişi halının altına itmeye çabalarken geçmiş onların peşini bırakmaz. Yamaç’ın hedefine yaklaştığını hisseden Vartolu, onun önüne türlü engeller çıkarsa da kendi açığıyla her şeyi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

Çukur'un 13. Bölümünde; Çukur’da dengeleri alt üst edecek büyük yüzleşme gerçekleşir. İdris Koçovalı ve Vartolu artık karşı karşıyadır.

Tapuları konuşmak için karşısında İdris’i isteyen Vartolu, Yamaç'ı evleri yıkmakla tehdit ediyor. İdris Koçovalı ile Vartolu arasındaki büyük yüzleşmenin ekrana geldiği heyecan dolu tanıtımda İdris, tapulara karşılık Vartolu'nun ne istediğini sorarken, Vartolu'nun "Bana masal anlat!" sözleri merak uyandırıyor. (1)

Çukur, artık zirvede... Hiç de bırakmaya niyeti yok!  Yeni bölümü 22 Ocak Pazartesi akşamı Saat: 20.00'de Show TV'de!

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

(1) https://www.youtube.com/watch?v=ijw3nQcM7-Q

Not: Çukur 13.Bölüm fotoğrafları Galeriler sayfasında görebilirsiniz.

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..