Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Çukur Dizisi Hızlı Sahneleri İle Dikkat Çekecek

Çukur Dizisi Hızlı Sahneleri İle Dikkat Çekecek
 

Biz toplum olarak arka sokaklarda delikanlılığın sözlüğü yazılırken karanlık, ağır çekim, küf kokusunun burnumuza buram buram geldiği dizilere alışkınız. Sanki bu dizilerde “sürat felakettir” dercesine yavaşça çekilir silahlar, yavaşça sevişir aşıklar, her şey yavaşça akar ve biz içimizden (ki ben sık sık sesli) haydi deriz. Oysa Çukur dizisi tanıtım filmi ile şehrin karanlığının hiç kalkmadığı çukur mahallelerin gerçekte hızlı akan yaşamını bir çırpıda tek bir fragmanla bize verdi.

Çukur dizisi yapımcığını Ay Yapım’ın üstlendiği fenomen olmak için idealı gelen dizilerinden bir tanesi. Yönetmen koltuğunda Sinan Öztürk var. Sinan Öztürk’ü aslında hepiniz çok iyi tanıyorsunuz. Nerden mi? Arka Sokaklar ve İçerde dizilerinden. Yıllarca Arka Sokaklar dizisinin 2. yönetmeni ( 2.ekip, 2 ekip tarafından çekilen diziler tabiî ki daha hızlı çekiliyor) olarak çalıştı. Ben de kendisi ile çalışma şerefini tattım. Sinan hoca sette samimi, sıcak, kibirsiz, esprili tavrı ile çalışanların sevgilisidir. Aynı zamanda işini yaparken de titizliği, konsantrasyonu, mükemmeliyetçiliği herkes tarafından bilinir. Ayrıca 2 aksiyonlu dizi tecrübesi ile ekranlarda izleyicinin nabzının nasıl tutulacağını da çok iyi bilir. Fragmanda gördüğünüz gibi dizi son sürat sahnelerle dolu Sinan Öztürk kendi dünyasında kurguladığı sahnelerin görsellerini, beyninde gördüğü gibi bizim izlemekten zevk alacağımız kareleri, öykünün akış hızı ile aktaracak. Bu aralar yazılarımda bazı yönetmenlere ayrıcalık yapıyorum ben de fark ettim ama hani derler ya “Yiğidin hakkını vermek” diye, işte onu dile getirmek istiyorum.

Şimdi sen yazına dön de haber ver diyorsunuz ben de farkındayım, o zaman başlayalım ve perde!

Dizi senaryosunu Gökhan Horzum’un yazdığı, başrollerinde Aras Bulut İyinemli, Dilan Çiçek Deniz, Rıza Kocaoğlu, Erkan Kolçak Köstendil, Perihan Savaş, Nebil Sayın, Kubilay Aka, Öner Erkan gibi usta oyuncuları bir araya getirmiş.

Çukur Dizisi idealı afişi ile de çok dikkat çekti, afişin bu kadar çarpıcı olması aslında “biz bu projede çok idealıyız” mesajının öncüsüydü. Nefes kesen bir senaryo ile karşı karşıya olduğumuzu da tanıtım fragmanlarından yakinen takip edebildik.

Konusu: İstanbul'un en belalı mahallerinden Çukur'un kontrolü Koçova ailesinin elindedir. Koçovalıların Çukur'u yönetirken en önemli kuralları da uyuşturucuya asla izin vermemeleridir. Ancak gözünü bu mahalleye dikmiş ve bu yasağı kırmaya hazırlanan yeni bir grubun ortaya çıkması ile mevcut düzen bozulur. Tam Koçovalıları pes ettirdiklerini düşündüklerinde, ailenin küçük oğlu Yamaç yıllar önce bambaşka bir hayat kurmak için arkasında bıraktığı Çukur'a geri dönecek ve yeni bir dönem başlayacaktır. Yamaç yıllar önce Çukur'u ve ailesini arkasında bırakarak yarınını düşünmediği bir hayata dalmıştır. Karşısına en az kendisi kadar hesapsız, yaralı ve tehlikeli ama bir o kadar da güzel bir genç kadın olan Sena çıkınca sonsuz aşkı bulduğuna inanır. “Ölene kadar mutlu” olmak üzere bir araya gelen bu genç çiftin hayatına Çukur'un ve Yamaç'ın ailesinin yeniden girmesi ile hiçbir şey artık hayalini kurdukları gibi olmayacaktır. Yamaç'ın Çukur'daki geleceği ve Sena'nın geçmişi ortak bir hayat kurmalarına izin verecek midir?

Ekrana getirdiği hız ve afişlerdeki marjinalliği aynı şekilde izleyicilere sunacak olan dizi Show Tv’de yayına girecek.  Dizinin idealı duruşunun reytinglere yansımasını bekliyorum.

Hayatta beklentilerinizin karşılık bulması dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

  

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..