Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Çukur Dizisi Pazartesi Günün Dengesini Değiştirdi

Çukur Dizisi Pazartesi Günün Dengesini Değiştirdi
 

Karakterler oldukça başarılı çizilmiş


Ay Yapımın yeni işlerinden olan yönetmenliğini Sinan Öztürk’ün yaptığı Gökhan Horzum’un kaleminden çıkan dizi pazartesi akşamları ekrana geliyor. Pazartesi akşamına biraz bakacak olursak “Erkek egemen” bir yayın akşamı olduğunu görebiliriz. Geçen hafta ilk bölümü ile ekrana gelen dizi Aras Bulut- Dilan Deniz Çiçek’in ateşli sahnelerinin sıklıkla konuşulduğu bir dizi oldu.

Ama yetmez!

Karakterlerin tek tek anlatıldığı bölüm Sinan Öztürk’ün keskin bakış açısı ile oldukça güzel işlenmişti. Görsel tadını kaçırmadan seyretmek lazım gelen bir bölümdü. Her şeyden önce yazı-tura sahnesindeki detay kimsenin dikkatini çekmemiş. İdris Kosovalı; yerdeki parayı aldı, yazı gelmişti, tura kısmını çevirdi, kısa bir bakış, paranın tura yüzünü temizleyip, cebine koydu. İşte o sahne! Paramızın tura kısmında Atatürk’ün resmi vardır ve racon emreder “Atamın yüzünü yere düşürmem!” . Çok ince ve vatansever bir vurguydu. Belki fark edenleriniz vardır ben fark edemeyenlere özet geçtim.

Geçen hafta Çukur dizisi Söz dizisini reytingte biraz tırpanlamayı başardı. Bu da söz, Kayıt Dışı, Çukur arasındaki reyting mücadelesi son noktaya doğru gidiyor demektir. Bu reyting savaşı pazartesi iyice kızışacağa benziyor. Şimdilik kim öne çıkar bilemeyeceğim, ama bahsettiğim diziler erkeklerin de izlediği diziler olacağı için ciddi bir rekabet söz konusu olacak gibi…

Benim için oyuncuların performansları gayet iyiydi ama biri var ki inanılmazdı!

Rıza Kocaoğlu sanki kendi değil de Aliço’ydu. Bu kadar ciddi bir değişim beni oldukça etkiledi ve dizinin unutulmaz karakteri olacağının kokusunu burnuma getirdi. Rıza Kocaoğlu, Aliço karakterini çok iyi gözlemlemiş ve oyunculuğu ile renk katmış. Doğrusu bravo, ben bu karakteri izlerken çok keyif aldım.

Asıl dizinin hikayesini 2.bölümden sonra seyredeceğimiz ve tanışma bölümünün iyi geçtiğini söylemeden edemeyeceğim. İleriki bölümlerin işleyişine göre ekstra yorum yapacağım ama önce 2.bölümü ekranda izlemeliyim ve gidişatını gözlemeliyim. Hikaye olarak karanlık dünyanın içerisinde ki aşk örüntüsü seyirciyi ekrana bağlayacağa benziyor.

Hayatta aşk ile yaşamanız dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..