Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

Çukur Dizisinin Başarısı Karakterlerde Saklı

Çukur Dizisinin Başarısı Karakterlerde Saklı
 

Çukur dizisinin başladığı gün hatta başlamadan önce “ Erkek İşi” demiştim. Pazartesi gecelerinin “Erkek işi” dizilerin hegemonyasında yaşandığından sık sık bahsettim. Günler ilerledi ve Çukur dizisi artık Pazartesi gecelerinde “Söz” sahibi olan dizileri sollayıp geçti. Artık pek çok kadın izleyici Çukur seyrediyor.

Sebebine gelince?

Bilmem benim yazılarımı okuyor musunuz? Okumuş olanların bildiği okumayanlarında tanışacağı bir yazı yazmak isterim. Uzun süre Çukur dizisinin başrol oyuncusu olarak Aras Bulut İynemli’nin adı geçti. Genç yıldızı oldukça yakından ve beğenerek takip ediyorum.

Ama Çukur dizisinde birden fazla başrol var!

Artık yapım şirketleri dizileri için kast çalışması yaparken güçlü birkaç ismi yan yana getirmekle kalmıyorlar. Bir de buna iyi senaryolar, derin psikolojik analizler ekliyorlar. İşler bu tarzda ilerleyince de her bir karakter başrol niteliğinde ve derin oluyor.

Her bir karakteri çevir çevir oku!

Romanın sayfaları arasından fırlamış gerçek travmatik karakterler, seyircinin beynine bir kurşun sıkıp, diğer bölüme kadar sessizliğini koruyor. Tam kurtuldum sandığınız noktada bir tokat, bir kıyamet insanın ruhuna sorular sorduruyor. Seyirciyi Çukur’un en derinine çekip yaşam felsefesini sorgulatıyor.

Bugüne kadar yazdığım Çukur dizisi yazılarımı gözden geçirirseniz her birinde senarist Gökhan Horzum’un psikolojik karakter analizli, altı dolu kimlikleri, çilesi çok insancıkları izlediğimize yer verdim.

Her bir karakterin iç dünyası öyle bir kaostaki, karakterlerin dizi ilerledikçe içi-dışına taştı.

Muhteşem psikolojik analizli, gerçek kimlikler geçidi Çukur dizisini Pazartesi günün tek sahibi yapıyor. Bu yazım “senaryo yazmakta da ne var?” diyenlere gelsin. Emek emek, kelime kelime, satır satır örülen karakterlerin yaşanmışlık, farkındalık ile birleşimi işte böyle büyüleyici bir etki yapıyor. Haliyle seyirci de bunu fark edip, takdir ediyor. Bütün ekibin emeklerine sağlık!

Hayatta yaptığınız işlerle takdir edilmeniz dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..