Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '18

 
Kategori
TV Programları
 

Çukur Koca Koca Yalanlar'ı Reyting Uçurumuna Gönderdi!

Çukur Koca Koca Yalanlar'ı Reyting Uçurumuna Gönderdi!
 

Geçtiğimiz yıllara oranla daha boş geçen yaz sezonunun ardından, televizyonda kış sezonu geçtiğimiz hafta itibariyle resmen başladı. Birçok yapım yeni sezonun ilk bölümüyle ekrana geliyor ve izleyicisini yeniden yakalamaya çalışıyor. Yeni işler ile eski işlerin çarpışma durumları yüzünden izleyicinin hangi yapımı izleyeceğine karar veremediği dönemler bunlar.

Yani televizyon izleyicisinin 4-5 diziyi aynı gece içerisinde takip etme sınavı yeniden başladı da diyebiliriz.

Mesela dün geceden bahsedelim.

Geçtiğimiz akşam Söz ve Çukur dizileri yeni sezonlarıyla resmen ekrana döndüler. Söz 3., Çukur ise 2.sezonun ilk bölümüyle izleyicisiyle buluştu ve reyting sıralamasına bodoslama giriş yaptılar. İzleyicinin her iki diziyi de özlediği belli oldu ve reytinglerde her ikisini de zirvede gördük.

Çukur ve Söz dizilerinin reyting sıralamasına yaptıkları sert giriş en çok sezonun yenilerinden olan Koca Koca Yalanlar'ı vurdu.

Kanal D ekranlarında yayınlanan ve dün gece 6.bölümünü izlediğimiz Koca Koca Yalanlar çok ciddi bir reyting kaybı yaşarken, sıralamada da ilk 10'nun dışında kalarak büyük bir şok yaşadı.

Yasak Elma'nın başlaması ve milli takım maçı yüzünden geçtiğimiz haftayı TOTAL grubunda 3., AB grubunda 4. olarak kapatan Koca Koca Yalanlar, bu hafta Söz ve Çukur'un geri dönmesiyle çok daha aşağı sıralara indi. Yeni diziler yüzünden ciddi bir izleyici kaybeden Koca Koca Yalanlar 1.5 reyting civarında kayıp yaşayarak TOTAL'de 10, AB grubunda ise 11.olabildi.

Dizinin başladığı günden beri tepki çektiği bir gerçek. ''Aldatmayı meşru kılıyor.'' diye eleştirilen ve hatta RTÜK'ten ceza bile alan Koca Koca Yalanlar için kader haftaları başlıyor. Her türlü eleştiriye iyi gelen reytingleri ile cevap veren dizinin artık böyle bir kozu da kalmadı.

Dolayısıyla artık reyting belasının yeni kurbanı olmama konusunda yeni bir sınav verecekler.

Bunu başarırlar mı peki?

Açıkçası bu saatten sonra çok büyük bir yükseliş ya da artış olacağını sanmıyorum. 

Kanal D 1-2 bölüm daha bekleyip, daha sonra neşteri vurur gibi duruyor. Yakın zamanda kanalın yeni ve iddialı dizilerinden bir tanesi için pazartesi günü yayın günü olarak belirlenirse, bilin ki neşter vurulmuş demektir.

Ondan sonra diziden Koca Koca Yalanlar diye değil de Reyting Alamayan Yalanlar diye bahsetmemiz mümkün olabilir.

Hep birlikte neler olacağını göreceğiz.

 

Anıl Koldaş

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..