Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Çukurova Belediyeler Birliği'nin seminerleri renkli ortamda gerçekleştirildi

Çukurova Belediyeler Birliği'nin seminerleri renkli ortamda gerçekleştirildi
 

BAŞKAN ÖZCAN, “ÖNERİLERİMİZİ ANKARA’YA TAŞIYACAĞIZ”dedi.


Çukurova Belediyeler Birliği'nce düzenlenen ve 4 gün süren Hizmet İçi Eğitim Semineri Hatay'da gerçekleşti.

Hatay Ottoman Place Oteli'nde gerçekleşen seminere Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illeri belediye başkanları, meclis üyeleri, encümen üyeleri, belediye başkan yardımcıları, genel sekreter ve yardımcıları, yazı işleri müdürleri ile ilgili diğer birimlerin personelleri katıldı.

4 gün süren Hizmet İçi Eğitim Semineri'nin açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Baş Kontrolörü ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör belediyelerin kaynak sıkıntısı çektiğini belirterek, <ı>"Önümüzde belediyelerimizin mali yapılarını geliştirmeye yönelik bir torba kanun hazırlığı var. Zor bir dönemden geçiyoruz. Belediyelerimiz ciddi kaynak sıkıntısı çekiyor. Bunu kısmen rahatlatacak bazı mali kaynaklar yaratmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Çukurova Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise eğitim seminerlerinin çok önemli olduğunu dile getirerek, <ı>"Türkiye'de en zor işlerden biri belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği yapmaktır. Seçilmeden önce alanlarda insanlarımıza büyük vaatlerde bulunuyoruz. Benim büyük bir projem var. Hafif raylı sistem projesi. Ancak bu projeyi hayata geçirme noktasında Devlet Planlama Teşkilatı onay vermediği ve Hazine Müsteşarlığı kefil olmadığı için tıkanıp kalıyoruz” dedi.

Mersin’de 150 milyon Euro'luk bir projeyi belediye imkanlarıyla hayata geçirme şanslarının olmadığını, bu konuda iktidar belediyesinin başkanlarının şanslı olduğunu vurgulayan Başkan Macit Özcan, <ı>“Onların projeleri uygulanıyor. İşte bu noktada bu eğitim seminerlerinde bu sorunları dile getirerek, çözüme kavuşturulması için çalışmalar yapacağız. Buradan çıkan önerileri Ankara'ya taşıyacağız" şeklinde konuştu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..