Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '20

 
Kategori
Magazin
 

Ç.Ulusoy Nereye Koşuyor? - 6

Çağatay Ulusoy her zaman söylediğim gibi benim takdir ettiğim, daha ilk dizisi ile bu çocukta iş var dediğim, başarılı olacağını ilk günlerde gördüğüm bir oyuncumuzdur. O günlerden bu güne neredeyse 10 yıl geçti. O başarılı işlerde yorulmadan, bıkmadan koşarak ve çalışarak zirveye tırmandı. Şimdilerde ülkemizde ve dünyada izleyicinin ekranlarda görmek istediği bir oyuncu oldu.

Ben de onun zirve yolculuğunu takip ediyor, "Çağatay Ulusoy Nereye Koşuyor?" başlığı altında onun başarılarını izleyiciye aktarıyorum. Şimdi de, bu başarı öyküsünün 6'cısını yazıyorum.

Ulusoy, 2016 yılında İçerde dizisi ile çok üstün bir başarı elde etti. O günlerde Netflix'in dikkatini çekti ve 2018 - 2019 yıllarında Hakan: Muhafız (The Protector) internet dizisi çekildi. 4 Sezonda toplam 32 bölüm gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Temmuz ayında 4.sezon final bölümü yayınlanan  dizi ile Çağatay Ulusoy tüm dünya ülkelerinde tanınan, sevilen bir oyuncu oldu, yıldızı iyice parladı. Dünya sanatçısı oldu.

Çağatay Ulusoy, 3 dizi ve 2 sinema filminden sonra 3.sinema filmine sıra gelmişti. Geçtiğimiz Ağustos ayında Mücadele Çıkmazı adı ile drama türünde bir sinema filmi çekti. Pandomi nedeniyle film sinemalarda değil, Netflix yayın haklarını satın alarak İnternette dijital ortamda Netflix kanalında 15 Mart 2021'de yayına girecek. Ulusoy bu film için saçını, sakalını uzattı, sokaklarda çöp toplayan bir genci canlandırdı. Şimdi tüm Dünya Ülkelerinde sevenleri bu filmi bekliyor.

Ulusoy Pandemi dönemini, Zekeriyaköy'deki evinde geçirdi. Öğrenmenin yaşı yoktur prensibiyle, dünyanın en prestijli okullarından biri olan New York Film Academy'nin düzenlediği online oyuncu ve senaristlik derslere katıldı. Önceki yıllarda da sık sık ABD'y giderek yabancı dili İngilizce'sini geliştirmişti. Boş zamanlarda deniz tutkunu olan Çağatay, teknesi ile Bodrum ve Marmaris kıyılarında tatil yaptı ve balık avladı. Can dostu olan Kıvanç Tatlıtuğ ile sık sık birlikte dalış yaptılar, balık avladılar.

ÇAĞATAY ULUSOY NEREYE KOŞUYOR?

Ulusoy, bu azmi ile gelebileceği yerleri çoktan geldi-geçti. Ama bitmedi, daha çok yapmak istediği şeyler var. Oyunculuğunun yayında senaryosunu kendisinin yazıp, yöneteceği yapımlar olacak. Şimdilerde sevenleri ondan yeni bir dizide oynamasını bekliyor. Çok seçici olan Ulusoy, sıradan bir dizide oynamak istemiyor. Rolü benimsemesi, yürekten kabullenmesi gerekir. Şimdiye kadar oynadığı; Adını Feriha Koydum ve Emir'in Yolu (2011-2012) dizisinde Emir Sarrafoğlu karakteri, Medcezir (2012-2015) dizisinde Yaman Koper, İçerde (2016-2017) dizisinde Sarp Yılmaz, Hakan: Muhafız (2018-2019) İnternet dizisinde Hakan Demir karakterlerini canlandırmış çok başarılı olmuştur. Ayrıca sinema filmleri Anadolu Kartalları (Temmuz 2011) Üsteğmen Ahmet Onur, Delibal (2015) Barış Ayaz, Mücadele Çıkmazı (?) oynayıp yarattığı karakterler ile çok sevilmiş fenomen bir oyuncumuz olmuştur.

Çağatay Ulusoy 9 yıl içinde oynadığı yukarıdaki dizi ve sinema filmleri ile ülkemizde Tv'lerde hala tekrar bölümleri ile ekranlara geliyor, onlarca dünya ülkesinde ekranlara gösterilmektedir.

Bu yıl 30 yaşına giren, daha önce yıllarda yazdığım söylediğim gibi "Başarı Çağatay Ulusoy'un göbek adı" olmuştur. Ülkemizde ve Dünyada bir çok ödül almış ve daha da alacaktır! Ben de bu başarı öyküsünü yazmaktan gurur duyacağım. Bilhassa Latin Amerika Ülkelerinde olmak üzere 1300'ün üzerinde seveni Çağatay Ulusoy'un Fahri Menajeri olarak kabul etmekte, ondan vereceğim haberleri beklemektedir.

Yolun Açık Olsun Çağatay... Gülen yüzün hep gülsün.

Abdurrahman Balcılar

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..