Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Cuma günü telefonlarımız çalışmayabilir!

Cuma günü telefonlarımız çalışmayabilir!
 

Teknoloji muhakkak çok güzel ve faydalı bir şey. Ancak her şeye olduğu gibi teknolojiye bağımlılık da hiç hoş olmayan olumsuz durumları beraberinde getirebilir.

15 Şubat Cuma günü dünyamıza çok yakın mesafeden geçeceği bildirilen küçük boyutlarda bir göktaşının dünyaya değil ama haberleşme uydularına zarar verebileceği bildiriliyor.

Cuma günü 45.7 metre çapında bir göktaşı Dünya'nın 27.681 km yakınından geçecek. 2012 DA14 adı verilen göktaşının Dünya'ya bir zarar verme olasılığının çok düşük olduğunu belirten gökbilimciler, ancak haberleşme ve diğer uyduların bu geçişten zarar görebileceği uyarısı yaptı.

İngiltere'de Nottingham Trent Üniversitesi'nden Dr. Dan Brown "Telekomünikasyon uyduları tehlike altında olabilir. 20 bin ile 30 bin kilometre hızla (saniyede 8 km) geçen göktaşının Dünya'nın 35 bin km yukarısında bulunan uydulara zarar verebilir. Bu uydular bize hava durumu bilgileri ve iletişim imkânı sağlıyor" dedi.

Benim gibi, telefon karşıtlarını bu haberin olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Ancak telefonu kulağında yapışık gezenler, saatlerce telefonda boş konuşanlar, böyle bir durum olursa üzüleceklerdir.

İzmir 2013-02-12

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..