Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '14

 
Kategori
İstanbul
 

Cumartesi akşamı rutin Beyoğlu fotoğrafları

Cumartesi akşamı rutin Beyoğlu fotoğrafları
 

Beyoğlu fotoğrafları


Cumartesi akşam Beyoğlu fotoğraflarına baktım, alevler içinde barikatlar, polisin artık içeriğinden şüphelendiğimiz gaz sıkmaları , bununla yetinmeyip binaların içerisine kadar atılan gaz bombaları. Bir semtteki hayatı bitir kardeşim diyerek AKP mühendisleri proje yapsa daha iyisini ve değişiğini yapamaz inanın. Beyoğlu eğlence sektörünü barındırmasının yanında modern yaşamın sembol semtidir, bu nedenle hedeftedir, oraya yapılanlar, orda olanlar baskıcı tarafından pek bi memnuniyetle kabul görür.

 

Artık rutin hale gelen protesto/çatışma denklemi o güzelim İstiklal caddesini çatışma sonrası görüntülerinde, Lübnan'da içsavaş sonrası bir sokakmış hissi veriyorsa burada, bu noktada herkesin bi oturup düşünmesi gerekir. Protestonun kendisinin yaptığı faydadan çok daha ağır bir stratejik kaybı o güzelim modern yaşam sembolü semti yok ederek yaşıyoruz. 

Baskıcı zaten kentin dönüştürülmesi adı altında o bölgeyi varolan özelliklerinden uzaklaştırıp, yok edip kendince uygun bir formata çevirirken rant da elde etmeyi planlıyor. Siyasi mücadeleyi yürüten ahmaklar tam da bu noktada sürgit protesto/çatışma/şiddet sarmalıyla baskıcının polis eliyle uyguladığı Sulukule'den sonra Beyoğlu'nu da yok etme planına gönüllü aracılar oluyorlar.

Hürriyet Yazarı Onur Baştürk, bu bağlamda protestoların cumartesi akşam saatleri değilde pazarları yapılmasının düşünülebileceğini, akıp giden hayatı bu denli etkilediğinde neyin, neden protesto edildiği unutularak bunu yapanlara bir öfke olarak dönmesinden söz etti. Şu anda orada hala diri olarak akıp giden hayatı hiç bir nedenle, amaçla yok etme hakkı yok kimsenin. Protesto hakkından, gerekliliğinden söz edileceğini biliyorum, az biraz düşünerek yeni yöntemler, yollar, meydanlar, değişik semtleri düşünmeler neden yapılmıyor?

Neden hep Beyoğlu? Artık Taksim de değil, ta Cihangir'e kadar uzanan bir bölge ağır çatışma koşullarında yaşıyor, oradaki aileler perişan oluyor, baskıcı kazanıyor. Bu strateji mutlaka değişmeli, artık düşnmediğine inandığım bu işin mühendisleri bu semtleri altın tepside polise ve baskıcıya sunma sevdasını bırakmalı, yoksa çok geç olacak.

 

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..