Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '11

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Cumartesi çalışması

Son günlerin popüler tartışmalarından biriside CUMARTESİ günleri çalışmak üzerine,

Enerji Bakanı sayın KILIÇ'ın önerdiği Cumartesi günü çalışma fikrine katılmak mümkün değil, şöyle ki ; Kamu dışındaki bütün işyerlerinde Cumartesi günü çalışılmaktadır. Çok eskiden olduğu gibi çalışan insanları cumartesi günü sokağa dökmek , enerji tasarufu yapmaz, aksine daha çok enerji harcanmasına neden olur. Son günlerde yapılan bir araştırmaya göre gelişmiş ülkelerde çalışan nüfusun günde 32-35 dakikası yollarda geçerken, Türkiye'de bu oran 48-50 dakikadır. Eskiden olduğu gibi yarım günlük bir mesai işsizliğin tavana vurduğu ülkemizde insanlara eziyetten başka bir şey getirmeyeciktir.  

İnsanların haftada iki gün dinlenmeleri insanların hakettiği bir sonuçtur, keşke bütün yurttaşlarımız bu haktan faydalana bilse ...  

Çalışanların dinlenmesi; iş gücü ve iş hacmi, istihdam durumu, işsizlik problemi gibi ekonomik ve maddi ögelerin dışında, verimli bir çalışma ortamı sağlanması, insanların daha mutlu bir hayatı olması, başarının daha da üst boyutlara ulaşması amacına yönelik psikolojik ve sosyolojik bir karar olarak alınmıştır.

Haftanın bütün günleri çalışma zorunluluğu olsa bile, kendini işe vermeyen, rantabl bir çaba harcamayan insanların ürettiklerinden ortaya bir şey çıkmayacaktır.

Yönetenlerin ve emekçilerin; çalışma saatlerini uzatmak yerine mevcut zamanı iyi kullanıp çalışmaları verimli kılmak tek amaç olmalıdır.

Kısacası "cumartesi  günleri çalışmak" yerine, hafta sonu tatilini hakedecek şekilde diğer günleri daha rantabl  değerlendirmek daha doğru olur düşüncesindeyim. 

 
Toplam blog
: 26
: 3666
Kayıt tarihi
: 02.03.07
 
 

Eskişehir doğumluyum, bütün öğrenim hayatım Eskişehir'de geçdi... Kaç iş değiştirdiğimi ben bile ..