Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '14

 
Kategori
Aile
 

Cumartesi kalabalık aile günüdür

Cumartesi kalabalık aile günüdür
 

Pazar günleri çekirdek aile, cumartesi günleri kalabalık aile günleridir. Çay sıcaklığında, simit kokusunda, börek çıtırtısında mükemmel kahvaltılar kurulur. Bir de sofrada çocuk cıvıltısı varsa oohh kızsan da ne tatlı gelir o ortam. Çaylar hızlıca içilir. Birdaha, birdaha.. Annane, babanne yaşıyorsa zaten dünyanın en şanslı insanlarındansınızdır. Eğer hayatta değilseler de teyzeler ya da halalar geçer yerlerine, kaybettiklerimiz ise her sofrada anılırlar. 

Her zaman bir tarafa daha yakın olursun.. O güzelim kahvaltı sonrasını kahveler takip eder. Ellerinden, en köpüklüsünden leziz bir şekilde pişirirsin. Balkonda güneşte keyifle içilir. Muhabbetler ise tam gaz devam. Habire kapı çalar biri eklenir ortama ama o kalabalık bir mutlu eder insanı. Aile sıcaklığında kaynatırlar ortamı. Sonra sıra bulgur işine gelir. Elinin hamuruyla girersin yoğurur da yoğurursun her gelen tadına bakar. Genellikle kısır ya da mercimekli köfte yapılır. -yöresine göre değişir tabi- Bir de en demlisinden çay da konulur. İkindi çayına hazırızdır.

Bir de ev deniz manzaralıysa yediklerinin tadına doyum olur mu? Şakalar, anılar, alınanlar, alınacaklar, alışveriş, moda, aile, dertler, sevinçler hepsi dökülür ortaya. Paylaşıldıkça çoğalırlar. Bize yeni kapılar açılır belki de. Çaylar da tazelenir yanında kurabiyelerle. Hı bir de tarifler alınır beğenilen farklı bir pasta yapıldıysa o gün. Velhasıl kelam huzurlu kocaman bir günü karanlıkla beraber sonlandırarak evin yolunu tutarız, ya da gelenleri ağırlarız. 

Hani derler ya nerede o günler. Yaşatırsan yanı başında. Ama şimdilerde koluna arkadaşını takan mekanlarda. Sahip çıkmalı ailemize. Sadece çekirdek ailene değil. Bu devirde dayısını, teyzesini tanımayanlardan olmayın. 

Zor değil. Ben ailemle mutluyum, çok mutluyum. Canın, kanın herşeyindir onlar. En önemlisi de hayattayken aldıkları her nefeste, yanlarında elden geldiğince olabilmek. 

Aile kuzusu desinler varsın. Henüz hayattayken ailenize sahip çıkın. 

Hadi çayla kalın..

 

 
Toplam blog
: 41
: 634
Kayıt tarihi
: 02.08.13
 
 

"Ah Müzeyyen" kitabının yazarı.  1988 Mersin doğumlu, Selçuk Üniv. İletişim Fak. Halkla İlişkiler..