Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '07

 
Kategori
Haber
 

Cumartesi Tandoğan, pazar Çağlayan

Cumartesi Tandoğan, pazar Çağlayan
 

Meydanlardır hep, tarihin akışına tanıklık eden de, yön veren de. Nice savaşlara, mücadelelere, mitinglere, kanlı, kansız, demokratik, totaliter olaylara, toplantılara, kalkışmalara ve dayanışmalara, devrimlere, ihtilallere yataklık yapmıştır o meydanlar.

Nice canlar yitirilmiştir meydanlarında şehirlerin ve nice canların doğumuna tanıklık etmiştir çığlık çığlığa, kan, revan ve irin içinde meydanlar.

Her şehrin en az bir meydanı vardır. Meydansız şehir olmaz. Kalbi orada atar şehirlerin. Tüm puştlukları ve muştuları ile hayat oradan akıp gider en ücra sokaklarına, kuytu ve çıkmazlarına kentin. İbadethanelerindeki uhreviyet ve umum evlerindeki şehvet hep meydanlarından pompalanır tüm kılcal damarlarına şehrin.

* * *

Bu cumartesi günü Ankara’nın Tandoğan Meydanı’nda, pazar günü ise İstanbul’un bir başka meydanı Çağlayan’da iki miting var. İkisi de aynı kaynaktan beslenen iki ayrı dere yatağı. Sonunda birleşip aktıkları bereketli delta ise bu milletin yüzlerce yıllık onuru ve haklı misak’ı.

Tandoğan’da, Irak Türkleri’nin gözlerimizin önünde yok edilişinin, sahip oldukları bereketli ve her anlamda çok değerli vatan topraklarının, Gazi Kemal’in sınırlarını çizdiği Misak-ı Milli kentlerinin ellerinden, ellerimizden alınışının lanetlenmesine tanık olacağız.

Irak Türkleri’nin, Kıbrıs Türkleri’nin, Karabağ Türkleri’nin; alenen asimile edilmelerine, yurtlarından, mukaddes topraklarından, zenginliklerinden, kültürlerinden ve Anadolu Türklüğü’nden koparılmalarına nasıl tepki verdikleri tüm kamuoyunca malum muktedirlerimizin, Bay Başbakan’ın, Bay Gül’ün ve avanelerinin kulaklarını sağır edercesine, görmeyen gözlerinin önüne yaşanan ızdırapları bir bir serercesine, titremeyen kalplerini zangır zangır titretircesine haykıracak Tandoğan, cumartesi günü.

* * *

Ve pazar günü, Şişli-Çağlayan meydanı yine ala boyanacak. Hala dökülmekte olan aziz şehitlerimizin kanlarından aldığı rengi ile hilallere ve yıldızlara yataklık yapacak olan binlerce al bayrak dalgalanacak onurlu ve şerefli insanlarımızın ellerinde.

Ne kadar kutsal bildiği değer varsa, milliyetine, ulusal duruşuna, vatanseverlik bilincine, yurtseverlik anlayışına, kültürüne, zenginliklerine, diline, bayrağına, tarihine, dününü ve geleceğine, inandıklarına, sevdiklerine, aşklarına, bağlandıklarına, tutkuyla müptelası olduklarına; bir bir, teker teker, göstere göstere, içten içe, alenen ya da gizlice; ağzı salyalı bir şehvet perest mütecavizin insanlık dışı iğrençliğiyle tecavüz etmeye yeltenenlere, haykıracak İstanbul. Çarptığı iflah olmaz tokadını aşkedecek, İstanbul.

O İstanbul ki bu milletin en değerli hazinesidir. Ve o Kerkük’ün, Musul’un, Kıbrıs’ın, Hatay’ın, Girit’in, İzmir’in, Bitlis’in ve Van’ın zerrece farkı yoktur, beş yüz yıllık başkentinden bu milletin.

Bu millet, kendi ruhundan üflenmemişlerini bırakın başında kabul etmeyi, kapısının önüne koymamıştır tarihi boyunca. Kahramanlıkların ve kahramanların bol olduğu topraklarda her zaman için gaflet ve dalalet de at başı tezahür edegelir.

Bugün takke düşmüş ve kel görünmüştür. Vakarını ve derin tevazuunu sonuna kadar korumayı genetik kodlarından çekip çıkaran insanlarımızın sabır sınırlarını kimse zorlamaya kalkmamalıdır. Bu çok büyük bir kumardır. Özellikle, vurdumduymaz ve ulusal bilinç yoksunu sözde sözü geçenler bu mesajları çok iyi almalı ve çok doğru okumalıdır.

Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş. Sinesinden, sıcacık kucağından zamanı geldiğinde bir Alpaslan, bir Fatih, bir Atatürk ve yüzlerce önder kahraman çıkaran bu millet, hiç unutulmamalıdır ki bıçak kemiğe dayandığında yine bir Gazi doğuracak rahminden ve binlerce yıllık bekasına halel getirmeyecektir.

Bu haftasonu ses verecek meydanları lütfen iyi dinleyiniz. Tandoğan’ı ve Çağlayan’ı, başkenti ve eski başkenti iyi okuyunuz. Fotoğrafı, net çekiniz. Yoksa siz zarar görürsünüz. Hiç kimse ve kurum, parti, dernek,cemaat, aşiret bu toplumdan ve temsil ettiklerinden daha büyük değildir.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..