Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '19

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhur’un Sandık Projeleri

Türkiye’de siyaseti Ak Parti Yapıyor; geri kalan, siyaseti bilmiyor. Ak Parti bu siyasetle ülkeye hiçbir şey yapmasa bile seçim kazanır.

Sen şunu yapacağım bunu yapacağım diye seçim vaatleri projeleri anlatmaya çalışırken adamlar öyle sandık projeleri geliştirmişler ki. Çünkü biliyorlar ki kendini anlatmak, vaatler, projeler falan hikâye, seçim sandıkta kazanılır.

Beka… Seçimi ölüm kalım meselesi haline getirdiğin zaman halkının %70’i vatancı olan ülkeyi esas duruşa geçirirsin. Kendileri de beka’ya uygun ve sen değilsin!

Ülke batmış neyi anlatacaklar, tek şansları milli duygulara hitap etmek. Kendi partilerindekiler bile tebessüm ediyor, aklı başında kimse inanmıyor ama inananlar yetiyor; öyle bir ülkede yaşıyoruz ki Yunan saldırdı desen ülkenin yarısı cepheye koşar, Malkoçoğlu filminde kılıç çeken insanlarız biz.

Ama hamaset ülkesini ayaklandırıp anketleri tersine çevirmek için bu yetmez, karşı partilere terörist diyeceksin. Akşener meydanda “Size terörist” diyor uyanıklığını yapınca ilk kez duvara toslandı.

Bu projenin işe yaramadığı görülünce “ezanı ıslıkladılar” projesi sürüldü ortaya. Böyle bir şey olmadığı ispat edildi ama fark etmez. Erdoğan partisinden giden oyları tutmaya çalışıyor. 24 Hazirandaki %42’yi alabilse %50’yi aşacak ve kazanacak, %35’ler konuşuluyor; %35 kaybeder.

Ve son proje(şimdilik tabi) sahte senet meselesi… Ankara gidiyor dediler ya, İstanbul da kritik… Yeni projeleri bekliyoruz.

Peki, Kılıçdaroğlu ne yapıyor? Demokrasi yolunda yalınayak koşuyor. Ekonomi kimin umurunda, dürüstlük kimin umurunda! Sol bu anlayışla asla iktidar olamaz!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..