Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Cumhurbaşkanı “Bir Sonraki Kızıl Elmamız Size Emanet “ Dedi. Sanki Yeşil Elma Daha Uygun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere seslendi.

Erdoğan, "Bazı çevrelerin yeni nesille ilgili karamsar düşünceler taşıdıklarını görüyorum. Ben ise tam tersine gençlerimizden, yeni nesillerden ümitliyim. 2023 Türkiye’sini sizler için ve sizlerle birlikte inşa ediyoruz. Bir sonraki kızıl elmamız olan 2053 Türkiye’si ise her şeyi ile sizlere emanettir." dedi.(internet)

Sayın cumhurbaşkanının dini hassasiyetinin olduğunu biliyoruz. Müslümanlığın simge rengi de yeşil olunca…

Tabii ki insanlar değişebilir. Sayın cumhurbaşkanı da sonuçta Türk milletinin lideri. Bu halkın değerlerini önde tutması kadar tabii bir şey olamaz.

Ancak malum önceleri ülkede birlik ve beraberlik hassasiyeti nedeniyle pek böyle etnik köken konularına girmiyor, daha çok din konusunda tavır sergiliyordu.

İşte bizler de Sayın cumhurbaşkanının ağzından “Kızıl Elma” sözünü işitince hem sevindik hem de şaşırdık doğrusu. Malum Kızıl Elma Ziya Gökalp tarafından sistemleştirilmiş Türk milletinin ülküsü. Türklük, Türkçülük, Ziya Gökalp… Doğrusu biz "Kızıl Elma" kavramıyla kendilerinin muhafazakar düşünce yapısını bir araya getiremedik.

Ama öte yandan samimi olarak dini ve ahlaki hassasiyetin yanında bu değerlerimize de yönelinmişse elbette gurur kaynağımız. 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..