Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Cumhurbaşkanı “Son terörist öldürülünceye kadar” dedi; son terörist henüz doğmadıysa ne olacak?

Cumhurbaşkanı “Son terörist öldürülünceye kadar” dedi; son terörist henüz doğmadıysa ne olacak?
 

Türkiye bir çıkmazın içinde… Ne kadar çırpınırsa çırpınsın kurtulması zor… Nedenini yazdık. Hiç bunlar olmayabilirdi dedik. Ama dağdaki çakallara ve ovadaki beylere anlatamadık.

Ülkemizdeki terör olgusu insanlara basit gösteriliyor ama hiç de öyle değil. PKK’nın silah bırakması zor. Türkiye’nin mücadeleden vazgeçmesi söz konusu bile olamaz. Geriye-artık sayısını tam bilmiyoruz da 25 bin deniliyor- işte bu militanların tamamının öldürülmesi ihtimali kalıyor. Ki cumhurbaşkanı da “Son terörist öldürülünceye kadar” dedi.

En az 25 bin kişi daha ölecek ve ne kadar şehit vereceğiz bilmiyorum. Başbakan belirli şartlar oluşursa çözüm sürecini konuşuruz dedi. Demek ki yazılarımız etkili oluyor, hükümette barış iradesi var.

Hükümet kazandığı halde barış diyor, PKK kaybettiği halde barış demiyor.  PKK asla kazanamayacağı bir savaşı veriyor. Demek ki 25 bin militanın ölümünü bekleyeceğiz. Ve içimizi yakan şehitler…

Ancak bununla biteceği de garanti değil… Örgüte yeni katılanlar olacaktır. Sen bir ölür bin diriliriz diyorsun. Bu onlar için de geçerli olabilir. Kürt halkı PKK’ya destek vermiyor görünüyor ama cumhurbaşkanının dediği son terörist henüz daha doğmamış olabilir.

Masaya oturmayı kabul etmeyen PKK devletin işine gelir; çünkü çözüm süreci ateşten gömlek.  Ama başka yol yok. Ayrı devlet isteyen bütün Kürtleri öldürmek zorundasın. Ve ayrı devlet isteyen Kürtlerin sayısını bilmiyoruz.

Artı çözüm süreci de çözüm olmayabilir. Çünkü sen ne verirsen onu alacaklar demektir. Ne verileceği de belli “Etle tırnak masal kitabı” 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..