Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; tutuklu vekillerin TBMM'de olmaması eksikliktir...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; tutuklu vekillerin TBMM'de olmaması eksikliktir...
 

Görsel Milliyet.com.tr


TBMM’nin açılışında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tutuklu milletvekillerine ve yazarlara, gazetecilere özgürlük çıkışı güne damga vurdu.

 

‘Dünyada meydana gelen gelişmelerin yasama dönemini daha önemli hale getirdiğini” belirten Cumhurbaşkanı Gül, ‘siyasi partiler arasında diyalogun temel unsur olduğunu’ ifade etti. Geçen yıl yaptığı konuşmasında TBMM’nin farklı olduğunu vurgulamıştım diyen Gül, ‘seçilmiş milletvekillerinin TBMM’de olmamasının noksanlık’ olduğunu ifade etti. “Seçimlere yasal olarak katılmış, halkın oyunu almış, milletvekili sıfatını taşımaya hak kazanmış herkesin, haklarında kesin yargı kararları ortaya çıkana kadar yasama faaliyetine katılması gerektiğini düşünüyorum.”dedi.

 

TBMM’de meydana gelen noksanlığın çözüme hizmet etmeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, gazetecilerin yazarların şiddeti övmek dışında ifade özgürlüğünü savundu. “Medya mensuplarının halkı haberdar etme görevlerini yerine getirirken hiçbir engelle karşılaşmamaları da temel esastır. Hiç kimse fikirleri ve fikirlerini medya yoluyla açıklaması yüzünden hapse düşmemelidir.” diyen Gül konuşmasında “İnsanlar hak ve özgürlük talep ediyorlar, bedel ödemeyi göze alıyorlar. Etrafımızda yaşananlar ülkemizi de etkiliyor. Ülkemiz ilham kaynağıdır. Demokratik Türkiye coğrafyasında örnektir. Türkiye gibi olmak bazı halklar için özlem haline geldi. Ülkemize bu sorumluluk yükleniyor, özenilecek vasıflarımızı devam ettirmeliyiz.” dedi.

 

“Komşularla ilişkilerimiz sınanıyor, tek parti, diktatörlüklerle yönetilen arap halkları korku duvarlarını yıktılar..Ortadoğu da soğuk savaş stratejileri taktikleri sürdürülüyor..Film kışkırtması gibi örnekler yaşanacaktır.”

 

Suriye için çok mücadele ettik diyen Gül, Suriye’nin kendini tükettiğini, ancak dünyanın gözü önünde kendi halkının meşru talepleri üzerine müdahale eden bir yönetim olduğunu, uluslar arası toplumun seyrettiğini ifade etti.

 

Konuşmasına terörle mücadeleye de yer veren Gül, ‘demokratik standartları yükseltmekten asla vazgeçilmemesi gerektiğini’ ifade etti.

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..