Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '14

 
Kategori
Haber
 

Cumhurbaşkanı adayı nasıl olunur?

Cumhurbaşkanı adayı nasıl olunur?
 

Cumhurbaşkanı Adayı Nasıl Olunur?


Tesadüf müdür? Bilmiyorum ama, muhalefet Cumhurbaşkanı adayını arıyordu. Buldu galiba. AYM Başkanı açılışta öyle bir konuşma yaptı ki aradığınız kişi benim dedi. Muhalefet bu adayı pek ister mi bilmiyorum.

Fakat belli ki Kılıç'ın arkasındakiler Kılıç'ı öne çıkartacak hamleyi yapmış oldular. Muhalefet her ne kadar kendi adaylarını açıklamak istese de artık fiilen bir aday var gibi. Sayın Başbakan'ın karşısına hem muhalefetin hem de muhafazakârların oyunu alabilecek bir isim gibi duruyor Sayın AYM Başkanı.

Kendisi her ne kadar böyle bir talebim yok dese de paralel yapının en büyük adayıdır. Zira yaptığı açıklamaların satır aralarını iyi okumak lazım. Eleştirel  tarzda olsa aslında yargının içinde paralel yapının olmadığını ve hükümetin aslında halkı aldattığını söylüyor. Bu iktidara aslında direkt savaş açmaktır.

Zira iktidar 17 Aralık operesyonlarıyla başlayan süreçte millete paralel yapıyla mücadele sözü vermiş ve tüm yapılarda bu yapının söküleceğini söylemiştir. Peki Kılıç ne demiştir. Açıklamalarına bir bakarsak aslında tam tersi açıklamalarda bulunmuştur.

Bütün bunlar muhalefete bir mesajdır. Anlayana diyeceğim ama biliyorsunuz ki dayatmayla gelen adaylar muhalefete pek yaramıyor. adaylar ters tepiyor diyebiliriz. Hele son yerel seçimleri göz önüne alırsak bunu açıkça görmek lazım.

Sayın Kılıç tehlikeli sulara açıldı. Sakin sularda yüzmek kolaydır. Yanlız siyaset suyu biraz tehlikelidir. Her insan kaldıramaz bu suları. Yoğunluğundan mı bilinmez insanı alır götürür. Dalgaları haşin ve yıkıcıdır.

Seçimlerde herkese başarılar.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..