Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanı adayının eşi türbanlı

Cumhurbaşkanı adayının eşi türbanlı
 


Kadın olmak ne kadar da zormuş meğerse. Bundan önce ki bloğum da kadının vücudunu irdelemiştim. Çıplaklardan bahsetmiştim açıkçası. Çıpklığı daha önce tanımadıktan sonra insanların kadın vücudu üzerinde ilgilerinden söz etmiştim bir yerde.

Ama toplumumuz biraz da islamiyeti yani birazda dinini müslüman olarak tercih ettiğinden dolayı islamiyetin gerekliliği gibi yaşamayı arzuluyor ve türbanı siyasi bir simge oalrak kullanılıyor. Bu da beni özellikle Atatürk taraftarı biri olarak bundan son derece rahatsızlık duynaktayım.

Şunu anlatmaya çalışıyorum. Türban kesinlikle siyasi bir olgudur.

Bugün Milliyet gazetesin de Abdullah Gül hakkında çıkan bir haberi okuduktan sonra AK Parti hakkında endişelerim daha da arttı diyebilirim. Beni son deece endişelendiren konu şu oldu. Tekrar Cumhurbaşkanı aday gösterilen Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa hanımın türbanlı olması akla bir çok sayıda soruyu da gündeme gelmiş.

1-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, başta 29 Ekim Resepsiyonu olmak üzere Çankaya Köşkü'nü türbana kapatmıştı. Sezer, 29 Ekim Resepsiyonu'nda eşleri türbanlı olan vekillere davetiye göndermiyordu. Gül'ün seçilmesi halinde 29 Ekim akşamı Köşk'te nasıl bir manzara ortaya çıkacak? Gül resepsiyona eşiyle birlikte gelecek mi?

2-Bu resepsiyona milletvekillerini Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün seçilmesi halinde türbanlı eşi Hayrünnisa Gül'ün durumu "kamusal alan" tartışmasını yeniden alevlendirecek. Türbanlı eşleriyle birlikte davet edecek mi?

3-Eşini, türbanlıların alınmadığı Orduevi'ne götürmesi halinde askerin tavrı ne olacak?

4-Sezer, Çankaya Köşkü'ndeki yabancı devlet başkanlarına verdiği yemeklerde eşleri türbanlı olan Başbakan, Meclis Başkanı ve Dışişleri Bakanı'na eşsiz davetiye gönderiyordu. Çankaya Köşkü'nde bundan sonra resmi yemek davetlerinde nasıl bir yöntem uygulanacak?

5-30 Ağustos'ta hipodromda yapılan törenlerde protokol locasında türbanlı eşler yer almıyordu. Gül, hipodromda yapılacak törene eşiyle birlikte katılacak mı?

6-Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün seçilmesi halinde türbanlı eşi Hayrünnisa Gül'ün durumu "kamusal alan" tartışmasını yeniden alevlendirecek.

7-Gül, 30 Ağustos öncesinde görevi devralırsa, Genelkurmay Başkanlığı'nın Gazi Orduevi'nde verdiği 30 Ağustos Resepsiyonu'na türbanlı eşini de götürecek mi?

8-Gül'ün yabancı devlet başkanları başta olmak üzere Çankaya Köşkü'nde verdiği davetlere eşinin de katılması halinde askerler gidecek mi?

Evet Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçilirse... Ne mi olur?

Zaten Türkiyenin üzerinde oynanılan tüm oyunların son halkası ile, bizim büyümesini istemeyen bazı dış kuvvetlerin arzularıda yerine getirilmiş olunacak. Yani bir yandan PKK, diğer yandan Kürt sorunu ve de türban. Hepimiz bu güzel ülkemizi başkalarına emanet ediyoruz ve uyuyoruz. Açıkçası dış mıraklar sinsizce içimize girip bizi yıkmaya çalışıyorlar. Bizde buna olanak veriyoruz. Öyle ki bizi müslüman bir ülke olarak bilen Avrupa ve de Amerika bizleri Arap ülkelerine benzetip, sözüm ona Arap ülkelerini diledikleri gibi oynattıklarından dolayı bizleride öyle oynatacaklar. Bizde onların kuklası oluyoruz.

Yıllar önce bizleri kurtaran Atatürk'ün yolunda ilerleyeceğimize şimdi bugün gelinen duruma bakın. Cumhurbaşnı adayın eşinin türbanlı olması. Türbanlı olması bir mesele yaratmayabilir AK Partililer üzerinde ama şu bilnmeli ki dış irtibarımız sarsılacak açıkçası. Atatürk'ün kurmuş olduğu bir ülkenin evlatları olarak rahatsızlık duyuyorum, şeriata giden yolda endişelerim daha da artıyor.

Türban asla olmamalı. Baş örtüye evet ama türbana asla. Sokağa çıkarken olur ya başında ki saçların bozulabilir diye saçlarını örtebilirsin ama onları normalde açmalısın Türkiyenin Cumhurbaşkanının eşi olarak.

Ben burada sandık basına gidip oy kullanan 40 milyon kişiden yalnızca biriyim ve Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığını tasvip etmiyorum bunun için.

Türbanın anlatacak bir yanı yok ki. Eşinin türbanlı olan bir erkek bana kalırsa medeni bir toplumun bir parçası olamaz. Olsa olsa İslamiyeti giyimi ile temsil etmiş olur. Halbu ki İslamiyet kalbin içindedir.

Geçen gün Ankara'da ki Fazıl amcamla görüşmek için telefon açtığımda kuzemim Ebru çıktı. Ebru Kanada'dan bir kaç günlüğüne gelmiş. Kardeşi Gülru'da Amerika'da olsa gerek. Kanada'yı sordum. Bana verdiği cevap şu oldu Ebru'nun.

"Ahmet ağabiciğim Türkiye'yi başka bir ülke ile değişmem"

Yani benim ülkem halen de güzel. Onun kıymetini bilelim. L Ü T F E N !..
 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..