Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Cumhurbaşkanı Afrika’da kabile reisi olsun, baksana çok sevdiler

Cumhurbaşkanı Afrika’da kabile reisi olsun, baksana çok sevdiler
 

Valla ben şahsen bu kadar samimi ve içten davranış karşısında Beştepe’de Erdoğan olsam kalkar giderim buralardan o sıcak insanların içine.

Ben bugüne kadar böylesine sıcak karşılanan bir lider görmedim. Ülkemize de sempati vardı ama Recep Tayyip Erdoğan sevgisi öne geçmişti.

Her yönetici coşkuyla karşılanır, plaket ve hediyeler verilir ama Sayın cumhurbaşkanını Afrika adeta bağrına bastı. İyimser düşünmek lazım ama yine de bu ilgiyi sorgulama durumundayız. Yani neden? İlki bu fakir ülkeler dünyaya açılmak zorundalar. Ama belki daha önemlisi Türkiye bu ülkelere az da olsa maddi olarak yardım ediyor. Sonra Türkiye’nin Somali için yaptıkları biliniyor. Belki bizim için de…

Nedeni ne olursa olsun sıcak karşılamalar ve bence Türkiye adına doğru ilişkiler. Türkiye bu fakir ülkelerden ne alacak demeyin, herkesin birbirinden alacağı şeyler vardır. Fakir dediysek Afrika adı böyle çağrıştırıyor, değilse bütün bu ülkelerin kendilerine göre kapasiteleri var.

Sıcak karşılamada Erdoğancılık da yapıldı. Bir omuzlara alınmadığı kaldı. Dedik ya Türkiye’den çok cumhurbaşkanının şahsı ön plandaydı. Olsun böyle ziyaretler de faydalı. Bazen ülkeyi sevmiyorlar liderini seviyorlar. Keşke Hasan Şaş’ı da yanında götürselerdi. Ayna’da seyrettik, adam Türkiye’yi bilmiyor Hasan Şaş’ı biliyor. Yine de Erdoğanlı siyaseti araya sıkıştırmaları rahatsız etti bizi.

Hediye faslı güzeldi. Gözlerimi alamadım. Birbirinden güzel hediyeler, hediye verme adapları, yapılan tezahüratlar sanki Afrika’ya cumhurbaşkanı Türkiye için değil kendi adına gitmişti. Bu arada muhalefetin Afrika ülkelerini önemsiz gören tavrını da kınıyorum! O yüzden zaten ilk defa gidiliyor. Onların liderleri Çankaya’da oturmuş!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..