Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan demokrasiye ihanet içinde mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan demokrasiye ihanet içinde mi?
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Demokrasiye ihanet içinde mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa’nın ilgili maddelerinde gösterilen görev ve kullanacağı yetkileri aşarak yeni şartlar oluşturmuştur.

Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıklarını ve yapılacakları anlatırken Başbakan Davutoğlu’nu by-pass ederek Başkanlık Sistemi’ne emin adımlarla ilerliyor.

Türkiye’de son dönem yasa dışı operasyonlarla kumpas kurularak anlı-sanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en değerli subayları, astsubayları hapishanelerde çürümüş, Türk Milletinin ve sinesinden çıkan‘en güvenilir kurumu’ olan TSK birinci sıradan en alt sıralara düşürülmüştür.

Yetkisini Anayasa’dan almayan yetkilerle kendi kendini donatmış olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke yönetiminde ‘ikinci yürütme’ olarak rol alma çabasındadır.

Cumhurbaşkanlığı yetkilerini aşan Erdoğan’ın açıklamalarında en dikkat çekici nokta ise, her konuşmasında ‘paralel yapı’ diye adlandırdığı Fethullah Gülen Cemaati hakkındaki inanılması zor, akıl almaz söylemleri olmaktadır.

12 yıl boyuncaTürkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Başbakanlık yapan Erdoğan, her söyleminde; ‘Paralel yapının tek başına karmaşık bir darbe girişimini planlayacak zeka ve beceriye sahip olmadıklarını’ vurgularken; ‘Paralel yapı bütün operasyonlarda sadece maşa (piyon) olarak kullanıldı’ savında hangi çevreler, hangi merkezlerin kullandığını isimlerini açıklamamıştır.

Özellikle elinde Suriye Yönetimi tarafından Paralel yapının sadece bir maşa olarak kullanıldığını gösteren bir belge veya kanıt bulunmamaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapı diye adlandırdığı Fethullah Gülen Cemaatine ilk kez bu kadar ağır sözlerle yüklendi. Erdoğan, Fethullah Gülen Cemaatinin faili meçhul cinayetlere bulaştığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘mal bulmuş mağribî gibi’ ‘Daha da fazlası çıkacak. Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de görecek, duyacaksınız’ şeklinde Gülen hizmetini ‘potansiyel suçlu’ görmekte, ‘masuniyet karinesini’ anımsamak istememektedir

‘Paralel yapı’ veya ‘şebeke’ olarak adlandırdığı Gülen hizmeti ile ‘iş’ ve ‘medya’ dünyasından bu gün hala bu ihanet şebekesiyle iş tutanların ticari unvanları Erdoğan tarafından açıklanmıyor.  

Bir yıl önce keşke, 17 Aralık 2014 sabahı başlayamayan yargı sürecinde başta Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Bakanları ve diğerleri hakkında görevsizlik kararının arkasına saklanmak yerine neden/niçin yargının karşısına çıkmadınız?

Madem; ‘Kara para aklama bunlarda bütün oyunları bozmak lazım’ diyorsanız. Bunların meselesi şahsınızla değil Türkiye’nin bağımsızlığıyla diyorsanız.

Çıkın adalet karşısına!.. 

19.12.2014

Not: Fotoğraf Alıntıdır.               

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..