Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan
 

Yerel seçimler öncesi seçim sonuşları hakkında birçok insanlar gibi ben de tahminde bulunmuş ve AKP'nin %37-38 aralığında bir oy oranıyla birinci parti özelliğini koruyup oy kaybına uğrayacağını ve erken genel seçimlere doğru yol aralanacağını vede bir sonrası seçimlerde CHP-MHP koalisyonu uygun bir fotograf olabileceğini yazmıştım..

Akp %38 cıvarında oy alarak birinci parti özelliğini korumuş ancak %20 oy kaybıyla kan kaybetmiş.

Şimdi Akp karşıtı herkes Akp'nin çöküşe geçtiğini Abdullatif Şener'in kurduğu yeni parti ile Akp de çözülmeler yaşanacağı ve Erbakan'ın yeni çıkışıyla Akp'nin daha erken yıpratılıp erken genel seçim senaryoları üretilmektedir..

Normal genel seçimler tarihini bir yıl öne çekilip erken genel seçimler yapılması olası olabilir ancak kan kaybına uğramasına rağmen Akp'nin Washington tarafından yaşamının sürdürülmesi isteği ve desteği devam edeceğe benziyor..

Zira Obama'nın ülkemize ziyareti sonrası Başbakan ve muhalefet liderleri ile başbaşa ayrı ayrı görüşmeler sonrası senaryolar bir an değişiverdi sanki..

Sanki Akp kan kaybı değil kalp krizi de yaşamış olsa bile Obama'nın desteğiyle yoluna devam edecek gibi görülüyor.

Obama'nın Türkiye ile çok işleri olduğu daha belirgin hale gelmiştır..

Bizler ne kadar senaryolar yazsak da o ne derse o olur..

Ermenistan ve pkk ile ilgili bizler ne kadar yırtınsak bile sınır kapısı açılması istenmişse açılacaktır, açılması istenmemişse açılmayacak, pkk terör örgütü sıfırlanması istenmişse sıfırlanacak, istenmemişse şehitler vermeye devam edilecek..

Zira Büyük Ortadoğu projesinde mutlu sona gelinebilmesi için Washington'a göre olgunlaşmış Erdoğan profilini kullanmak isteyeceğinden dolayı Obama'nın Başbakan'a destekleri süreceğe benziyor..

Bu bağlamda Erdoğan ABD'ye göre son derece iyi biçilmiş kaftan gibidir.

Süreç içerisinde Sayın Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı koltuğunda da görürsek şaşırmayalım..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..