Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanı Gül ne yapacak? AKP ayakta kalır mı?

     Bugün,hiç beklemediğim şekilde Başbakan Cumhurbaşkanlığına aday oldu. Beklemiyordum çünkü Başbakan bence birçok gerekçeyle aday olmamalıydı. Hepsi bir yana yalnızca tek biri çok ama çok önemliydi. Türkiye'nin bütünlüğü.

       Başbakan 12 yıl önce Başbakan olduğunda Türkiye Pkk terörü konusunda ciddi yol almış, bitirme noktasına gelmişti. Öcalan şimdiki gibi tehditkar bir halk önderi vari konuşmalarını yapamıyor, her olayda görüşü alınmak üzere İmralı'ya giden parti ve Mit görevlilerini kabul! edemiyordu. Kck yol kesip, haraç alıp, yerel mahkemeler oluşturup muhakeme yapamıyordu. Uzatmayacağım, Türkiye hala bir Devletti.

       Bu tablo ile CB adayı olmak kendisinden başka kimseyi dert etmeyen bir yaklaşımdır bence. Hele CB Gül çok ama çok açığa düştü. Kısacası, "Sen benim sayemde CB oldun, artık süren doldu. Bundan sonra da sana yer yok!" demiş oldu, Başbakan. Peki öyle mi? Bu soruya bazıları evet bazıları hayır der ama asıl Gül'ün ne düşündüğü  önemli.siyaset sahnesini ya karıştıracak ya da Gül artık gelmemek üzere tatile çıkacak.

       CB Gül'ün pozisyonu zor hem de çok zor bir durumu gösteriyor. O kadar ki Cumhurbaşkanlığı yaptığı yedi yıl hiç hatırlanmayan isimlere benzeyecek sonu. Sunay, Korutürk gibi.

        Peki siyasetin tabiatı uygun mu buna? Yani Gül bildiğimiz Türk hatta daha genişletirsek doğu kültürü siyasetçisi değil mi? Çekilip bekleyecek mi? Cevabım, Hayır.

       Akp çok kısa zamanda fire vermeye başlayacak ve CB seçiminin ilk turunda sonra kabaran deniz seçim sonunda birilerini boğacak.

      Muhalefette bu dalgadan kurtulamaz. Ekmeletin bey kazanırsa belki kısa bir süre sarhoşluk olur ama gerçek kısa zamanda onları da sürükleyecek.

     Bu CB seçimi bence Türkiye'yi yenileme fırsatı verecek. Hemen yarın değil ama en geç bir yılda artık "hiç bir şey eskisi gibi olmayacak!"

     Üç dönem kuralına uymak istemeyen onlarca vekil Akp yi terk edebilir. Gül taraftarları Sayın Gül'ü "yeni bir Siyasete" teşvik edecek. Gül kabul ederse, başarı ihtimali yüksek. Akp nin başına geçerse, ki artık sanmıyorum,  o zaman Erdoğan CB köşkünde paslanacak. Paslanmayı istemeyeceği ve şimdiye kadar hep sen yaparsın edersin diyenlerin dolduruşuna, yaptım ettim diyebilen bir performansla  cevap veren Erdoğan, köşkte sıkılacak.

      Recep T.Erdoğanın dokunulmazlığı kalkacak ve eğer Akp muhalefete düşerse şüphesiz Başbakan yargılanacak..

       Herkes bitti gibi bakıyor ama bence daha başlamadı bile...

 
Toplam blog
: 30
: 168
Kayıt tarihi
: 09.01.13
 
 

1986 mülkiye, uluslararası ılıskıler bölümü mezunu. Yazar, sanayici. ..