Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '18

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Kimin Seçileceği Belli Oldu Şimdiden

Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Kimin Seçileceği Belli Oldu Şimdiden
 

Döner sermayeli bir kamu kuruluşunda geçmişte kısa bir dönem muhasebe müdür yardımcılığı görevini yapmaktayken doğal olarak müdürlüğün tüm ödemelerini ben gerçekleştirirdim tabi uygun olanlarını.

Kurumumuz tüm ülkeyi kapsar niteliğine sahip olmakla birlikte eğitime dayalı ihale yoluyla kağıt satın alınırdı. Kamu ihalelerin her birinde komisyon kurularak ihale gerçekleşmekte ve ihale komisyonunda en az dört devlet memurundan oluşmaktadır bilindiği gibi.

Devlet ihaleleri de aynı kurallar doğrultusunda gerçekleşmektedir tıpkı bizim kurumda olduğu gibi.

Diyelim ki ülkeye bir köprü veya yol yapılacak mesela. Önce siyasi partilerden bir komisyon başkanı ve en az dört parlamenter kişiden oluşan komisyon kurulur (AKP'den CHP'den MHP'den ve HDP'den oluşan) ardından ihale gerçekleşir. Yani ülkeye çakılan her çivinin arkasında başta iktidar partisi olmak üzere bütün siyasi partiler var. Daha doğrusu bütün siyasi partilerin onayı olmadan bir düğme dahi satın alınamıyor ülkeye.

Bunun Türkçesi 'komisyonlarda bütün partiler yer almaktadır' dır..

Şimdi bu durumu farklı şekilde ele almaya çalışalım. Sürekli olarak yolsuzluklardan söz ederiz bütün millet olarak.

Doğru. Yolsuzluklar tüm hükümetler dönemlerinde yapılmış hatta en son 17-24 Aralık olayında dört bakanın yer aldığı yolsuzluk iddiaları gündeme gelmişti.

Şunu söylemek istiyorum;  Evet büyük bir yolsuzluk yapıldığı yazıldı çizildi. Tamam doğru ama bu yolsuzluğu her ne kadar bakanların isimleri karışmış olsa da komisyon kurulundaki siyasi üyelerin de sorumluluk taşıdığını unutmamamız gerekir diye düşünüyorum.

Demem şu ki, ihalelerde yolsuzluk yapılıyorsa bunun sorumluları sadece iktidar partisi değil diğer siyasi partiler de en az iktidar partisi kadar sorumludurlar. Yani yapılan yolsuzluklara diğer partiler de dahildir azizim..

Eğriye eğri, doğruya doğru..

Aynı şekilde seçim sisteminde yapılan değişiklik konusu için de geçerlidir. Mühürsüz oyların geçerli sayılması durumuna AKP CHP MHP HDP onay verirlerse, seçimlerde nasıl sonuç çıkar siz düşünün.

Kimse kimseyi kandırmasın. Cumhurbaşkanı seçimlerinde kimin seçileceği bütün siyasi partilerin desteğiyle şimdiden beli olduğunun altını çizmek isterim kalın çizgilerle.

Seçim sandıkları şimdiden sonuçlandı.

Veleddalin amin!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..