Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Cumhurbaşkanı Yunanistan Ziyaretinde Gerginlik Yaratmadı Sorunları Dile Getirdi

Cumhurbaşkanı Yunanistan Ziyaretinde Gerginlik Yaratmadı Sorunları Dile Getirdi
 

Sayın cumhurbaşkanı Yunanistan ziyaretinde Türk bürokrasisinde pek rastlanmayan bir siyasi üslup ortaya koydu.

Gerek Yunanistan cumhurbaşkanı gerekse başbakan Çipras ile gergin geçen görüşme bazı çevrelerce yadırganmış olabilir ama cumhurbaşkanı olması gerekeni yaptı. Bu nedenle de Türk siyasi tarihine iyi bir örnek bıraktı.

Yok siyasi nezaket, yok işte halkımdan selam getirdim, ülkelerimiz kardeştir gibi anlamsız protokol gelenekleri terk edilmiş sorunlar cesurca masaya konulmuştur. Cumhurbaşkanını destekleyenler (reis diyenler) her şeyi değil böyle icraatları birlikte destekleyelim. Biz kör değiliz, kimseye düşman da değiliz kim yaparsa yapsın ülkemiz için yapılan doğru işlerin arkasında dururuz.

Konuşulan sorunlar doğrudur yanlıştır ya da yerine getirilir getirilmez bu ayrı konu,  görüşme yöntemi ve üslup budur. Aramızda sorunlar var bu sorunlar tek tek masaya konulacak. İki ülke arasında düşmanlık yaratmayalım düşüncesiyle sorunların üzeri örtülüyordu.

Düşünün 65 yıldır kimse gitmemiş. Savaş halinde falan mıyız? Ya da savaşalım o zaman; çünkü bu tablo bunu gösteriyor. Yani bu anlamda da cumhurbaşkanının ziyareti önemli.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..