Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

41 quapot 41 milliyet blogun anarşisti!

http://blog.milliyet.com.tr/alierdikarabalik

21 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer ve Demokrasi

Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer ve Demokrasi
 

Uzatmalı Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'in görev süresi bitmek üzere artık. Ve de şöyle bir gerçek de var ki; nedense sağ görüşlülerimiz kendisini tasvip etmezken, sol görüşlülermimiz ise kendisini Atatürk ve İsmet İnönü'den sonra 'üçüncü adam' ilan ettiler. Niye* Çünkü;klasik CHP ideolojisine yakındı.

Klasik CHP ideolojisi nedir? En basidinden; bildiğimiz gibi; üniversitelerde rektör seçimi oluyor. Oyların %80'ini alan bir muhafazakarlığıyla, milliyetçiliğiyle, liberallliğiyle bilinen biri atanmıyor da. %3 oy alan klasik sol ideolojisini temsil eden biri atanıyor. Peki, bu üniversitelerde huzursuzluk çıkmaz mı? Benim desteklediğim ve de çok oy alan atanmamış, işte bu %3 lük olan ve de az oy alan atanmış, gerçekten de anti-demokrat bir tutum. Klasik CHP ideolojisi işte. Demek ki klasik olan ideoloji de o yüzden Cumhurbaşkanımızı seviyormuş.

CHP'nin ve de akp'ye muhalif olanların eleştirdiği, Başbakan'ın bizzat kadrolaşmasını söyleyenler. Cumhurbaşkanının büyükelçilikler gibi önemli görevlere dahi; tecrübesiz, anti-demokrat, ırkçılığa varacak kadar türkçü olanları atamasına ve ya kariyeri başarılarla dolu akademisyenlerin, bürokratların sadece geçmişine bakıp muhafazakarlığıyla, milli görüşçülüğüyle, ülkücülüğüne bakıp, ataması bu kadrolaşmadır. Ve de klasik anti-demokrat sol akımın Akp'yi bu konuda eleştirmeye hiç de hakları yoktur.

En basidinden bir örnek; Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cihanser Erel'in Mhp'den aday olması, Başbakan Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çetin'in Mhp'den, Sağlık Bakanlığında çalışan il sağlık müdürlerinin Mhp ve Chp'den aday olup birçoğunun görevlerine kaldıkları yerden devam etmesi, Halil Nimetoğlu ve Mustafa Erkal gibi başarılı Valilerin Chp'den aday olmaları Akp'nin kadrolaşma yapmadığının göstergesidir. Çünkü; düşünceleri Akp lideri gibi değildir, ama Akp lideri demokrattır.

Diyelim ki; Akp kadrolaşma yapıyor ve de Abdullah Gül'ün kadrolaşma yapmasından korkuluyor. Eğer; böyle bir konu varsa Ahmet Necdet Sezer de kadrolaşma yapmamamış mıdır yukarısa anlattığım gibi. Yapmıştır, o yüzden hiçbir klasik sol düşüncelerinin Akp'yi eleştirmeye hakkı yoktur.

 
Toplam blog
: 14
: 1647
Kayıt tarihi
: 17.08.07
 
 

Öğrenciyim, matematiği ve edebiyatı severim. Neo-liberalim. Yaratıcı hayatı daha çok severim. Düzeyl..