Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '16

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanının arkasında %70 destek varmış, hâşâ Allah’ın arkasında bile o kadar destek yok

Cumhurbaşkanının arkasında %70 destek varmış, hâşâ Allah’ın arkasında bile o kadar destek yok
 

Sadece FETÖ ile ilgiliyse belki ama ülkenin bütünüyle ilgiliyse...


Sayın cumhurbaşkanıyla ilgili televizyonda tartışma programında böyle bir ifade duydum. Sadece o kişinin kendi değerlendirmesi olduğunu bilsem kale almazdım ama belli bir kesimde böyle bir algı var.

Ya yapmayın etmeyin, şu anda dünyada böyle bir kişi yok. Peygamber çıksın gelsin,  hem de İslam dünyasında oylama yapalım, ona bile bu kadar destek çıkmaz.

Sayın cumhurbaşkanı %52 oyla seçildi. Bunun %40’ı kendinin, kalan %12 de karşısındaki adaylara vermek istemeyenlerin. AKP’ye ne kadar oy veriliyorsa kendilerine destek de o kadar. AKP %49 ile kazandı ama bu oyun bir kısmının tutarsız politika izleyen MHP ile BDP’den geldiğini herkes biliyor.

Yani AKP’nin ve sayın cumhurbaşkanının bu ülkede %40’larda bir desteği var. Bu bir zihniyet oyu. Yarın daha iyi biri gelirse blok halinde bu oyu o alacak.

Başta batı olmak üzere dünyanın önemli bir kısmı sayın cumhurbaşkanı ve AKP’yi eleştiriyor. ABD karşıtlığı, Rus efelenmeleri, zamanında İsrail “one minute” si başka ülkeler içişlerimize karışmasın anlamında(hani biraz da milliyetçi bir ülkeyiz ya)dışarıya karşı ülkede bir tepki oluşuyor. Bu tepkileri de AKP’nin ve sayın cumhurbaşkanının destek hanesine yazıyoruz.

%70 ne demek ya. Eğer gerçekten halkın %70’i sayın cumhurbaşkanını destekliyorsa ömür boyu başımızda kalsın! Ülkede %70 desteği olan birine muhalefet etmek bile ayıp.

Ama işte inandırıcı değil; sanal bir algı pazarlaması ki zaten böyle bir şey mümkün değil, ben inanıyorum ki o düşüncede olanlardan bir kısmı bile “en iyisi bu” anlayışıyla destek veriyorlar. “İyi bu” ile “En iyisi bu” arasında dağlar kadar fark var. Gerçek böyle olsa en önce ben inanırdım!

Başkanlığı savunuyor %50’nin altında. Irak ve Suriye’deki savaşların da çok hastası var ama bunun da %50’nin altında olduğunu düşünüyorum. AKP kazandı ama yine de bütün seçimlerde halkın yarısının bu zihniyete karşı olduğunu gördük. Tek PKK ve FETÖ ile mücadelede ciddi hassasiyet var. Ama özellikle PKK konusunda barışı düşünen nüfus da az değil. Menfaatçiler zaten düzene uyar. Dumlupınar’da göğsüne şarapnel mi yedi yoksa Mars’a mı gitti? Nereden çıkıyor bu %70?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..