Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanlığı için ikinci bir adayınız var mı?

Cumhurbaşkanlığı için ikinci bir adayınız var mı?
 

habershow.com


 

Büyük şirketler gelecek 5-10 yıl için bir kariyer planlaması yaparlar. Bu süre içersinde şirket bünyesindeki kişilerin hangi yıllarda ne göreve getirilecekleri planlanır. Olağanüstü durumlar yaşanmadığı takdirde de bu planlar uygulamaya konur.
 
Başbakan kendisine yakın gazetecilerle yaptığı toplantıda Ak Partinin 30 Eylül'de yapacağı kongrede  2023 yılı kadrolarının tesbiti ile 2015 yılında yapılacak genel seçimler için bir kariyer planlaması yapılacağı bilgisini verdi. Bu bilgiyi verirken üst üste 3 dönemden fazla milletvekili seçilmesini önleyen tüzüğün değişmeyeceğini ve tüzüğün şartlarına kendisinin de uyacağını belirtti. 
 
Başbakan her ne kadar partim bana ne görev verirse onu yapacağım dese de, kendisine verilecek görevin Anayasa'da bu konuda bir değişiklik yapıldığı takdirde Başkanlık, yarı başkanlık, Anayasa'da yine bu konuda değişiklik yapılmadığı takdirde de Cumhurbaşkanı adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 
 
Eğer yeni Anayasa'da yetmez ama evetçilerin desteğiyle  Başkanlık ve yarı başkanlık sistemi kabul edilirse ülkenin tek adamı Erdoğan olacaktır. Aksi takdirde yani şartların bugünkü gibi kalacağını düşünürsek, halkın seçeceği Cumhurbaşkanı adaylarından birisi Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Peki, bu durumda aklınıza gelen başka bir Cumhurbaşkanı adayı var mı?
 
Anayasa Mahkemesi Abdullah Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğu ve tekrar aday olabileceğini bildirmesine rağmen, Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olduğunda, şimdiki Cumhurbaşkanının aday olacağını kimse düşünmüyor. Rusya'daki gibi Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık paslaşması olması da çok zayıf bir olasılık olarak düşünülüyor. 
 
2014 yılında Erdoğan, Cumhurbaşkanı olursa, Ak Parti 2015 seçimlerine hangi Genel Başkanla girebilir? AKP nin ağır toplarından Bülent Arınç da tüzük gereği milletvekilliğine aday olamayacağını ve aktif siyaseti bırakacağını açıkladıktan sonra Erdoğan'sız bir Ak Partinin alacağı sonuç ne olabilir?
 
Ak Parti yine tek başına iktidarda kaldığında yeni Başbakan, Turgut Özal'ın zamanındaki Akbulut gibi bir Başbakan mı olur? Yoksa Demirel'in zamanındaki Tansu Çiller gibi Başbakan mı?
 
Geçmişe baktığımızda partilerinin simgesi olan Özal ve Demirel partilerinden ayrıldıktan sonra partileri hızla kan kaybetti ve sonunda da  o partiler siyaset sahnesinden çekildi.
 
Bu örnekler önünde olan Erdoğan bence böyle bir hataya düşmeyecek ve Ak Partinin 30 Eylül kongresinde partisinin olası yeni genel başkanını işaret edecektir. Bu kongreden sonra  ise bu kişi kabinede Başbakan yardımcısı olarak ön plana çıkabilir. Bu kişi mevcut başbakan yardımcılarından biri olabileceği gibi yeni bir başbakan yardımcısı da olabilir. 
 
Aslında AKP nin amacı kişilerden çok kendi kafalarındaki zihniyetin bu ülkenin insanlarına kabul ettirilmesidir.  Yavaş yavaş da olsa  bunda başarılı oldukları  inkar edilemez. 
 
Şimdi merak ettiğim soru şu? Genel seçimlerden önce Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olursa, karşısına rakip olarak kim çıkabilir?
 
Daha çok erken. Bu konu zamanı gelince düşünülür diye düşünenler varsa, örneğin seçimlere 6 ay kala bir aday çıktığında o adayın hiçbir şansı olmayacağı herkes tarafından bilinmelidir. Muhalefetin ise bu konuda bir çalışması olduğunu şimdiye kadar duymadım.
 
Peki, Cumhurbaşkanlığı için sizin aklınıza gelen ikinci bir aday var mı? 
 
Yoksa, muhalefet partilerine şimdiden iyi uykular diliyorum.
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..