Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ayrılık yaratır mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ayrılık yaratır mı?
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül


 
Cumhurbaşkanlığı basın danışmanının yaptığı “yeniden aday olabilir” açıklamasından sonra bu meseleye herkes biraz daha fazla kulak kesmeye başladı. Ak Parti cephesinden bu açıklama öncesi olduğu gibi yine “Recep Tayyip Erdoğan aday olursa, Abdullah Gül aday olmaz” açıklamaları gelse de cumhurbaşkanı açıklama yapmadıkça herkesin kafasında bir soru işareti olarak kalacağa benziyor.
 
Bana göre de eskiye dayanan o sıkı dostluk gereği Recep Tayyip Erdoğan aday olursa Abdullah Gül aday olmaz. Fakat muhalefet elbette bu ayrışmayı değerlendirmek istiyordur. Cumhurbaşkanı açıklama yapmadan olaya atlayıp sazanlık yapmak istemiyorlar ama eğer Abdullah Gül bende adayım derse CHP ve MHP kesinlikle adayları olarak Abdullah Gül’ü göstererek Recep Tayyip Erdoğan’ı yenilgiye uğratmak isteyeceklerdir. Cumhurbaşkanı muhalefetin oyununa kesinlikle gelmeyecektir fakat muhalefette olayın böyle seyir etmesi için elinden geleni yapacaktır.
 
Olay bazı kesinlerin ağızlarını fazla sulandırmadan soruların cevaplarının bulduğu yerden açığa kavuşturulmalıdır. Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı döneminde tartışmalardan hep kendisini soyutlamış, geri durmuş bir isim. Bu olaylar sürecinde de hep sessizliğini korumayı tercih etti. Fakat artık bu yeniden adaylık meselesi öyle noktaya geldi ki bir açıklamayı zaruri hale getirdi. Aksi takdirde bu mesele gündemi gereksiz yere meşgul etmeye devam edecektir.
 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..