Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '07

 
Kategori
Güncel
 

Cumhurbaşkanlığı ve su

Cumhurbaşkanlığı ve su
 

Sayın okurlar;

Geçen nisan ve mayıs ayını hatırlayınız. Abdullah Gül cumhurbaşkanlığı için aday olmuş, CHP'nin liderliğinde diğer partiler Gül'ün adaylığını protesto etmiş, meydanlar dolmuş, cumhuriyetimiz için yer yerinden oynamıştı. Sonunda seçime gidilmişti. Abdullah Gül, niçin istenmemişti ?

Milli Görüş'ün önemli simasıydı, dolayısıyla on on beş yıl önce sarf ettiği sözler önemliydi. Her ne kadar değiştik, ılımlıyız dese de inandırıcı değildi. Eşinin AHİM'e Türkiye'yi baş örtüsü için şikayet etmesi, başının örtülü olması unutulamazdı. AKP lider parti olarak adayını açıklamakta haklıydı; ama uzlaşılan bir ismi ortaya koyması herkes için olumlu olacaktı.

İnatlaşma sonunda seçime gidildi ve 22 Temmuz'da AKP güçlenerek yine lider parti oldu. Sayın Gül de halk benim adaylığımı onayladı mesajını almış ki tekrar aday oldu. Çoğunluğun Gül'ü istememesine rağmen Gül bunu kendine göre yorumladı. Kanımca, Erdoğan'nın önerisini dinlemedi.

Şimdi ne olacak? Büyük bir olasılıkla Gül, 11. Cumhurbaşkanı olacak. Başbakanla iyi bir takım olacaklar. Askerle arasını bilemiyorum, başbakanın tutumu daha önemli. Cumhuriyetimiz tehlikeye girer mi? Bence girdi bile. Halk bu tehlikeyi sezemiyor. Yoksa %47 oy AKP'ye gitmezdi. Sanırım halkın %50'sinin pek umrunda da değil. Bu gerçek.

Biz ve bizim gibi düşünenler yanlız kalıyor, azınlık durumuna düşüyoruz. Çıkın sokağa bakın tabloyu daha net göreceksiniz.

Nasıl Anadolumuzun gün geçtikce çölleştiğini göremiyorsak, Atatürkçülüğün yok edilişini, cumhuriyetimizin saptırıdığı göremiyoruz.

Rejim belki doğrudan halkı ilgilendirmiyor; ama susuzluğun halkı ilgilendireceği kesin. Ankara'nın durumu ortada. Başta Melih Gökçek Bey olmak üzere ilgili yetkililerden hesap sorulmalı. İki üç ay önce krizi görmemezlikten gelip halkı uyuttukları için istifa etmeleri gerek.

Hükümetin (yeni) suyumuzla ilgili politikalarını, tedbirlerini merakla bekliyoruz. Türkiye su sorununu ciddiye almalı, cumhuriyet rejimini ciddiye almalı. İş işten geçmeden. Yoksa fatura çok daha ağır olacak.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..