Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '10

 
Kategori
Bayramlar
 

Cumhuriyet...

Cumhuriyet...
 

Cumhuriyet...


Kızımla oturuyoruz, diz dize oturup bu dizeleri yazmamız için canını feda edenlere minnettar...

Kızım diyorki; Cumhuriyet şarkısını söyleyelim anne; '' Cumhuriyet hürriyet demek, Cumhuriyet her yerde yaşamak, Varlığa çağdaşlığa, durmadan, yılmadan gitmek demek'' diyor. Sanırım kreş döneminde ezberlemiş ne de güzel söylüyor.

Ve ekliyor; şimdide benim yazdığım şiiri okuyacağım anne;

''Allah bizi yarattı, Atatürk bizi düşmanlardan kurtardı, alkışlar ve teşekkürler:))'' bir minik saf yürekten çıkma bir o kadar, çoğu rejim ve din olgusunu bir türlü birbirinden ayıramayan aydınlara inat kısa ve sade; özet.

Bir de kardeşlik ve barış şiirim var anne diyor;

''Kardeşlik güldürür, eğlendirir. Barış günleri her gün güzeldir ve arkadaşlarımla küsmem barışırım heeepppp''

Barış güzel şey anne, kardeşlik güzel... Yeter bu kadar anne hadi oyun oynayalım''...:)))

Bazen hayat; güzeli, çirkini, doğruyu, yanlışı, kardeşliği, düşmanlığı, hakkı, hukuku karıştırıyor içinde, kafamızı karıştırıyor ya; aslında çocuk saflığıyla düşünüldüğünde ne kadar basit, sade ve güzel hayat.

Cumhuriyetin nice yıllarında; çocuk saflığımızı kaybetmeden, at gözlüklerimizi bir kenara fırlatmış, Cumhuriyetin bize en güzel hediyesi olan; özgür ve barışçı ve aydın görüşümüzü baş tacı yaparak, Cumhuriyet'e yakışan çocuklar olarak yaşamaya devam edelim bu güzel hayatı.

Anlaması kolay, uygulaması kolay, tüm hak ve özgürlükleri içinde barındıran ve bize özgürlüğümüzü yaşama fırsatı tanıyan bu aydın görüşü kabul edip , bize yaşatan Atamıza ve Ata'larımıza sonsuz teşekkürler. Bu cennet vatanı bize bırakanların mekanları cennet olsun. Hepimizin Cumhuriyet Bayram'ı kutlu olsun...

 
Toplam blog
: 43
: 909
Kayıt tarihi
: 05.09.08
 
 

Yazmak her zaman bir tutkuydu benim için, bu tutku zamanla bildiklerimi paylaşma aracına dönüşmüş ol..