Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '10

 
Kategori
Bayramlar
 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!
 

Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundayız!


29 Ekim 1923 günü, Türk halkına Atatürk tarafından dünyadaki en demokratik ve en doğru yönetim biçimi, Cumhuriyet armağan edildi.

Bugün o günün üstünden tam 87 yıl geçti. 87 yılda neler görmedi ki şu Türk milleti... Birçok şey yaşadı, birçok şey atlattı ve bugüne kadar geldi. Olan her şeye rağmen, Türkiye Cumhuriyeti ayakta kaldı.

Tabii bakarsak bugün ne kadar Atatürk'ün istediği gibi yönetildiğimizi bilemem fakat bildiğim bir şey var ki, Türkiye Cumhuriyeti 87 yıllık varlığını sonsuza kadar sürdürecek. Aksi bir duruma, biz gençler izin vermeyeceğiz. Atatürk'ün bize bıraktığı en değerli hazineyi kanımızın son damlasına kadar koruyacağız.

Bugünü sadece resmî tatil olarak görmeyin, bugün Türk halkının coşkuyla kutlaması gereken bir bayramdır. Biz bunun bilincinde olmalıyız ve bugünü elimizden geldiğince güzel kutlamalıyız ki, Cumhuriyetimizi bölmek isteyenler, bizim Cumhuriyet'i ne kadar sevdiğimizi anlasınlar. Bugün haykırabildiğimiz kadar haykıralım, "Cumhuriyet çok yaşa!" diye. Bugün, daha da çok sahip çıkalım Cumhuriyetimize.

Atatürk, "Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır." Bu sözü kafamıza iyi yerleştirelim. Gittikçe daha da anlamlanan Cumhuriyet Bayramlarında Atatürk'ün gösterdiği yoldan gideceğine ant içelim...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..