Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
 

Atatürk


Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından bağımsızlık mücadelesiyle  Türk milletinin esaret zincirini hiçbir zaman kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği belirtilmiştir.

Cumhuriyet'ten önce tek kişilik yönetimlerin, padişahların, sultanların hakimiyeti yerine Cumhuriyet ile halk egemenliği başlamıştır. Eşit haklar, seçme ve seçilme hakları yani halk söz sahibi olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bütün güçlükleri aşarak kurduğu Cumhuriyet, bugün tüm insanların benimsediği ortak bir irade ve idare olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırmış büyük bir liderdir. Halk savaşının büyük bir lideridir. Mazlum insanların, emperyalistleri alt edebileceğini gösteren bir ihtilalcidir.

Yarınların daha güzel ve yaşanılası olmasının yalnızca laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile mümkün olacağını belirtmek isterim.

Günümüz koşullarında herkes çok iyi bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyetini dil, din, ırk ve inanç farklılığı yapmadan omuz omuza verilerek kazanılmıştır.

Barış, kardeşlik, eşitlik, adalet, demokrasi ve özgürlükler dileyerek, tüm insanların 29 Ekim ‘CUMHURİYET BAYRAMI' NI kutluyorum.

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..