Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

29 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet Bayramının 86. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı!

Cumhuriyet Bayramının 86. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı!
 

Cumhuriyet’in 86. yıldönümü coşku içerisinde kutlandı…

Büyükçekmece’de kutlamalar, Kaymakam İsmail Gündüz'ün makamında kutlamaları kabulü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen coşkulu kutlamaya, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Orduevi Garnizon Komutanı Topçu Albay Metin Demir ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen ile birlikte katılarak vatandaşlar selamlandı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz; Cumhuriyet'i ayakta tutan yegâne kuvvetin millet olduğunu, Türk milletinin, Cumhuriyet'i özümsediğini ve Cumhuriyet'in tüm değerlerine sımsıkı sarıldığını belirten Gündüz, konuşmasına şöyle devam etti; ''Cumhuriyet, Türk milletinin kaderine çok uygundur. (Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir) diyen Atatürk, özgürlük ve bağımsızlığa en uygun idare şekli Cumhuriyet'i, özgürlük ve bağımsızlığına son derece düşkün olan Türk milletinin tabiatına uygun görmüştür. Cumhuriyetimizin temel hedefi, görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür. Bu ülkede yaşayan herkes, temel hak ve özgürlüklerini, kanun ve çerçevelerin belirlediği bir sistem içinde özgürce kullanabilmektedir. Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Devlet, halkın devletidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin, laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlediğini, bunun engellenemeyeceğini” ifade etti.

Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile duygularını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; ''Bugün bu meydanlardayız. Memleket topraklarına meydan, meydan Cumhuriyet mührünü vuruyoruz. Türkiye'nin, Cumhuriyet'in ilanından bugüne kadar geçen 86 yıl içinde büyük işler başardığına dikkati çeken Akgün: ''Bugün başlangıç şartlarına ve içinde yer aldığımız coğrafyaya baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk'ün büyüklüğü ve dehası göz kamaştırmaktadır. O'nun batan bir imparatorluğun külleri arasında, milleti ile azimle, irfanla kurduğu Cumhuriyet sayesindedir ki, bu gün Türkiye'nin dört bir yanında meydanlar haklı bir gururla (Biz bir milletiz) diye haykırmaktadır. Büyük Önder Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmalıyız. O'nun ilkeleri ışığında, fikren, ilmen, bedenen yüksek seciyeli muhafızlar yetiştirmek, her Türk bireyinin asli vazifesidir. Son dönemde birlik ve düzeni bozmaya yönelik şer güçlerinin çaba içinde olduklarına da değinerek, ''Bilmiyorlar ki, bu millet, öyle birkaç çapulcuya meydanı bırakmayacaktır'' diye konuştu.

Törende Cumhuriyet ile ilgili kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar öğrencilerin hazırlamış oldukları şiirler ve halk dansları gösterileriyle devam edip, ardından da okulların resmi geçit töreniyle sona erdi.

Kaynak bilgi ve fotoğraflar için, Büyükçekmece Belediyesi Basın Danışmanlığına teşekkür ederim..

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..