Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet döneminde ülkede bir şey yapılmadı ama bize de bir şey yapılmadı

Cumhuriyet döneminde ülkede bir şey yapılmadı ama bize de bir şey yapılmadı
 

Kurtuluş ve Atatürk tamam da sonrasını savunmuyorum; 1940’tan sonra gelenler ülkeye pek bir şey vermediler.

Muhafazakâr çevreler, “O gün de bize yapıldı” diyorlar. Eğer dediğiniz doğru olsaydı biz yine bugünkü gibi bölünürdük.

Yasaklar yanlışlar vardı ama halkı bölecek kadar değildi. Sağdan soldan sözde aşırı bulunan fikir düşünce yasaklanıyordu. Bugünse bu yasakların yanlışları muhafazakâr kesime hiç dokundurulmadığını görüyoruz; sorun burada.

Cumhuriyet döneminin yaptıkları da yanlıştı ama bunu ayırmadan yapıyordu; artı onun icraatlarından sıradan vatandaş sokaktaki insan zarar görmüyordu. Ama şimdi biz bir caminin önünden korkarak geçiyoruz!

Cumhuriyet dönemi idarelerinden memnun değildik ama korkmuyorduk; bugün devletten korkuyoruz!

O gün de dayatma vardı, cumhuriyet dayatılıyordu. Oysa Cumhuriyet serbestlikti, dayatmaya gerek yoktu. Ama ne bileyim işte belki bazı çevrelerin direndiği düşünülüyordu.

Sorun şu: İşte bu dayatmanın ilgili kimseler dışındakilere zararı yoktu. Cumhuriyeti yıkıp halifeliği kurmak isteyenlere yönelik baskılar normal vatandaşları hiç rahatsız etmiyordu.

Oysa bugün muhafazakâr devlet sistemine karşı bazı çevrelerce yürütülen gizli açık darbe vs.yi önlemek için uygulanan tedbirler sokaktaki insana da(o görüşte olduğu, hatta sadece oy verdiği düşünülen)yapılıyor; fark burada.

Onun için o gün bir ayrışma olmadı; çünkü o günlerde baskı vardı ama camiye giden adama bir şey denmiyordu. Bugün meyhaneye giden mimleniyor.

Gezi olaylarında 3 milyon kişiye polis terörist gibi davrandı. Oysa belki içlerinde 300-500 kişi terörist (ya da o şekilde) vardı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..