Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet Gazetesi

Cumhuriyet Gazetesi
 

Fransa'da Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıdan sonra Türkiye'deki karikatür dergileri ''Je suis Charlie'' kapağı ile okuyucunun karşısına çıktı ama Cumhuriyet Gazetesi on numara bir icraat yaptı. Derginin Türkçe basımını okuyucuya verdi.

Yandaş kitle hemen harekete geçti.

''Bu çok adi bir provokasyon''

''Siz zaten dinsizsiniz !''

Cumhurbaşkanı dahil herkesin hedefi haline gelen Cumhuriyet Gazetesi ise kimseyi tınmadı ve bildiğini okudu.

Medya'nın bu kadar aşağılık olduğu ülkede yapılan bu cesurca iş takdir edilesidir.

***

Evet ama düşünce özgürlüğünü savunup bir başka düşünceyi yaftalamak ne kadar doğru ?

Netice itibariyle bahsi geçen dergi peygambere direk hakaret etmese bile din üzerinden mizah yapmaktaydı. Bu nedenle isteyen gazeteyi alır isteyen almaz.

Ve Türkiye standartlarında ne yazık ki bu iş provokasyon olmasa bile o değerde tepki alıyor. İnsanlar açıkça küfür ediyorlar.

Bunun yanında Başbakan'ın Fransa'daki yürüyüşe katılmasına ise tepki göstermezsiniz. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu katılmış olsaydı ortalığı resmen yıkardınız.

***

Diğer taraftan, konuya duyarlı arkadaşları anlıyorum. Saygı da duyuyorum ama bu arkadaşlar genelde iktidar yanlısı arkadaşlar ve bu arkadaşlara bir kaç örnek ile sormak istediğim sorular var...

AKP Kırklareli İl Başkanı Hz. Muhammed için kimlik kartı hazırlamış. Çocuklarının adlarından birini "Tayyip" koymuştu. Kimlik kartının arkasına da AKP amblemi koymuştu. Hz. Muhammed'in adını  kendi siyasal çıkarları için kullanmıştı. Tayyip Erdoğan'ın bu kutsala hakaret'e hiç sesi çıkmamıştı.

Takvim Köşe Yazarı Mehmet Akarca: Yüce Kattan Gönderilen tür; Her yüzyılın başında bunlardan bir adedi öbür âlemden görevlendirilir! Memlekette ne eksikse tamamlar, sorunları giderir, akort yapar, ayar verir, hamur gibi yoğurur-pişirirler…

AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan: Dünya Liderliği kabiliyetinde ve Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var. İşte bunun önünü kesmek istediler.

NOT: Allah'ın zati ve Subuti sıfatları sıfatları bulunmaktadır. Subuti sıfatlar İnsanlarda da olabilen, Zati sıfatlar da sadece Allah'ta olabilen sıfatlardır. Burada Erdoğan'ın Allah'ın bütün sıfatlarını taşıdığı söylemi de tamamen Şirk'tir.

AKP Kırkrareli İl Baş­ka­nı Hüs­men Ağa Ter­kin, Hz. Mu­ham­me­d’­in AKP amb­lem­li nü­fus cüz­da­nını­ yaptırdı ve  “Tayyip” ismini ço­cuk­la­rı­nın ara­sı­na koy­du.

AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser: Genel başkanımız ve Başbakanımız sayın Tayyip Erdoğan'a biz o kadar bağlıyız ve aşığız ki, bizim için adeta ikinci peygamberdir

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin: Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir

Egemen Bağış : Ülkemizde eğer Urfa şanlıysa, Antep gaziyse, Maraş kahramansa, Rize, İstanbul ve Siirt de mübarektir. Çünkü bu 3 şehir, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük liderinin doğmasına vesile olmuştur

Sağlık Bakan Yardımcısı ve eski AKP Milletvekili Agah Kafkas: Başbakan sözü Peygamber sünnetidir.

Fatma Durmuş: Tayyip'i üzmek Allah'ı üzmektir.

AKP Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır: Sn. Erdoğan'ın çıkacağı Televizyon yere konmaz.

Şimdi bu sözler söylendiği zaman neden tepki vermediniz ? Nasıl bir inanç kurgusu var kafanızda. Bu lafları sindirmek kolay mı inanan bir insan için ? Bende inanıyorum ve yazarken emin olun midem bulandı. Siz inançlarınızı yaşamak isteyebilirsiniz ve bu sizin en doğal hakkınız ama inançlarınızı yaşarken en doğru şekilde yaşamak zorunda değil miyiz ? Din'i olmayan bir figürü ilahlaştırmakta ne oluyor ?!

Seküler müslümanlıktan gerçek müslümanlığa dönerseniz çok daha inandırıcı olursunuz !

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..