Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet hepimizin

Cumhuriyetimizin 86. yılı

Emperyalizmin Dünyayı yeniden paylaşmasıyla çıkan 1. Dünya savaşı Anadolu'yu da içine almıştı. Asıl amaç zaten bereketli topraklara sahip ve petrolü bol olan Osmanlıyı paylaşmaktı. Paylaştılar da.

Anadolu, bu paylaşım savaşında kan ve gözyaşlarıyla, bağımsız, kendi devletini kurdu Mustafa Kemal önderliğinde.

Devrimler yapıldı. Kendi ulusal sermayesini oluşturdu.

Tarlalar ekilmeye başlandı, yeni yeni fabrikalar kuruldu devletin himayesinde. Sermaye, bilgi, teknoloji birikimi olmayan, yetişmiş insan gücü olmayan ülkede yapılabileceklerin en iyisi yapılmaya çalışıldı.

Daha sonraları, yabancı sermaye yatırım yapmak için ülkemize geldi. Çeşitli yatırımlar yapıldı da.

Küresel sermaye eski alışkanlıklarını bırakıp akıcı olmaya başladığında da yatırımlar olmadı. Üretim gücümüz zayıfladı ve hazır almaya başladık. Üretmeden sadece tükettik yıllarca. Ya da montaj sanayi kuruldu. Tarımda da onların istediği ürünü ve onların istediği kadar üretmeye başladık. Doğal kaynaklarımızı ve bu halkın verdiği vergilerle yapılan yüzlerce yatırımları özelleştirme adı altında yabancılara verdik. Kendi içimizde birbirimize yabancı olduk. Kardeş kardeşi tanımaz olduk. Birlikte üretip birlikte paylaşmak dururken birbirimizi boğazlar olduk.

Geldik bugüne.

Cumhuriyet bize küresel sermayenin veya emperyalistlerin sunduğu bir hediye değildir. Biz onu kan ve gözyaşlarıyla kurduk. Sahip çıkalım.

Bu ülke hepimizin.Bu topraklar hepimize yeter.Birbirimizi sevmek zorunda değiliz. Ama birlikte yaşamak zorundayız. Özgürce ve kardeşçe. Başka bir Türkiye yok.

Cumhuriyet hepimizin.

Murat Akcan

 
Toplam blog
: 46
: 1171
Kayıt tarihi
: 17.02.07
 
 

Adana doğumluyum ve Adana'da yaşıyorum. Jeofizik mühendisiyim...