Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet'in Bir "Köhne Yapısı" Daha Yıkılıyor!

Cumhuriyet'in Bir "Köhne Yapısı" Daha Yıkılıyor!
 

Defalarca söyledik, yine söyleyelim; Cumhuriyet'i çoğunluğun yönetime hakim olduğu bir rejim olarak değil de, belli bir "azınlığın" toplumu yönlendirme yolu olarak gören kesimler, kendi iktidarlarını yürütmek adına "Cumhuriyet tabuları" icat ettiler...

Çoğu Atatürk ismiyle anılan bu "tabuları" ya bir "mabed" gibi, ya bir "put" gibi sunup topluma dayattılar... Bu, onların iktidar olma biçimiydi.

Ne var ki, tüm köhne zihniyetler gibi, bu "zihniyet" de eskimiye ve çürümeye mahkumdu... Artık, toplumun taşımayacağı kadar ağır bir yük, dayanılmayacak kadar kötü kokan birer "ceset" olmuşlardı.

Kimse zamanı durduramaz... Hele de milletlerin kaderi, kendi köhne zihniyetlerini dayatanların iradesine bırakılamaz... Türkiye geç kalmış bile olsa, bu köhne yapıları tek tek yıkmaya başladı.

Sözünü ettiğim zihniyetin muşahhas görünümü olan yapılardan biri de Taksim Meydanındaki Atatürk Kültür Merkeziydi...

Yeni Türkiye'yi idare edenler bu eski yapıyı yıkıp yerine daha çağdaş ve daha kullanışlı bir kültür merkezi yapacaklarını söyleyince, o eski Türkiye'nin "köhne zihniyeti" hop dedi ayağa fırladı.

Yıktırmayız, yaptırmayız... nidaları ortalığı kapladı... Peki, neden yıktırmazsınız?

Bina eski ve fonksiyonel değil... Üstelik hiç bir zaman halk kesimlerine hizmet vermemiş, daima belli bir azınlığın "kültür zevkine" hitap etmiş....

Böyle bir "yapı" nın yıkılıp yerine yenisinin yapılmasına karşı çıkmanın gerçek ve geçerli hiç bir "mantığı" olamaz... Ancak, eğer bu köhne yapılar üzerinden iktidar devşiren bir zihniyetin sahibi iseniz, elbette bunları kaybetmek istemezsiniz!

Mimarların "oda" sı oluyorsun ama mimariden anlamıyorsun... Yok meslek temsilcisiyim diyorsun ama mesleğinin gereğini yerine getirmiyorsun... Senin kim olduğun esasen kimse tam olarak bilmiyor!

Yeni Türkiye, tüm bu iktidar kaybetmenin verdiği sıkıntıyla feryat etmelere rağmen Taksimdeki köhneleşmiş Atatürk Kültür Merkezi yıkılıyor... Köhne yapı yıkılıyor ve yerine daha estetik ve daha fonksiyonel yeni bir "yapı" inşa ediliyor.

Bu " yeni yapı" da yeni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi, köhnelikleri terk etmiş, çağın engin sularına yelken açmış yeni Türkiye'nin sembollerinden biri olacak...

Yıkılan bu köhne "yapı"larla birlikte, mabetleştirilmiş, putlaştırılmış o "yapılara" dayanan zihniyette yıkılacak, kimsenin şüphesi olmasın!

Yeni Kültür Merkezi vatana, millete hayırlı uğurlu olsun!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..