Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhuriyet mitinginden okunanlar

Cumhuriyet mitinginden okunanlar
 

14 Nisan Tandoğan mitingi milyonun üzerinde bir katılımla gerçekleşti. Gel gör ki, Caminin büyüklüğü, hoca'nın okumasını değiştirmedi. Sayın Başbakan miting alanındaki insanları ciddiye almamış olsa gerek ki, dalga geçiyor. BUNU YADIRGAMADIM. AKSİ OLSA ŞAŞARDIM.

Gelelim Sayın Baykal'a. O da bu insanları kendi ümmet'i sanmış. Hala ben merkezli siyaset yapmaktan vazgeçmediği gibi, daha da vahimi hiç okuması yazması olmadığını ispatlar gibi; Gelin CHP'de birleşin okumuş. Sayın Baykal bilmiyor ki bu toplum demokrasiden kendi çıkarları için ödün veren hiç kimseye ödün vermez. Bu ülkede Erdoğan'ın başbakan olmasına katkı koymuş, bu seçim sistemini kendi hegemonyası için içine sindiren, kendi atadıkları kişileri milletin vekili kabul eden liderlere itibarımız yok.

Güçbirliğine yanaşmayan, kendi antidemokratik uygulamaları ile CHP'yi yozlaştıran, Atatürk'ün kurduğu partiden eser bırakmayan Baykal, en kısa sürede siyaset tarihinden silinecektir. Bu halk gereken dersi şeriatcılara da hizipcilere de verecektir. Şu an Cumhuriyet ve Laik devlet tehlikede iken hala gelin birleşelim saçmalığını yapanlar, tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklardır.

Gün güçbirliği günü, gün fedakarlık günü. Sayın Baykal ne yazık ki tarihi fırsatı bir kez daha elinin tersi ile itti. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gerekiyorsa parti başkanlığını da bırakırım. Yeter ki bu tehlikeyi savuşturalım diyen milyonların hissine tercüman olsaydı...

Yazık ettin sayın Baykal, Erdoğan'dan hiçbir farkın olmadığını ispatlamakta bu kadar aceleci davranmakla...

Cumhuriyetten yana olan herkese sesleniyorum. Bu badireyi atlatabilmek için güçbirliği yapmanın tam da zamanı. Nasıl olacağını istersek bulacağımızdan şüpheniz olmasın. Önemli olan istemek.

Bu toplum her tür ayrımcılığa ve müdahalelere karşı. Askerden şikayet edenler bir de halka yaptıkları dayatmalara baksın. Millete kendi vekillleri yerine liderlerin destek adamlarını seçtirmek milletin iradesine müdahale değil mi? Herşey geç olmadan, 'keşke'leri kullanmak zorunda kalınmadan. Biraz empati...

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..