Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet Mitingleri ve tehdit!

Cumhuriyet Mitingleri ve tehdit!
 

Hepimizin bildiği gibi Atatürk Düşünce Derneği öncülüğünde, birçok sivil toplum örgütünün katılımı ile 17.5.2009 tarihinde Cumhuriyet Mitingleri yeniden başlıyor.

Bu miting tarihinin belli olmasından sonra, yandaş basında çıkan haberler, televizyonlarda yapılan, yorum ve haber adı altında tehditler birbirini kovalıyor.

Tabi bu haberlerin en önemlileri, bir televizyon kanalı ve bedava dağıtılarak, satış rekorları(!) kıran gazetede yeraldı.

Bundan birkaç gün önce basına da yansıdığı üzere, Samanyolu Televizyonunda, miting’e katılacaklara yönelik tehditler, bir bir sıralanmış, mitinge katılımın önüne geçmek için büyük çaba sarf edilmişti. Bu gözdağı ve tehdit işe yarar mı? Pazar günü göreceğiz!

Benim naçizane bir önerim olacak. Yandaş Televizyon kanallarından birisi, bu mitingi canlı yayınlasın. Polisin atladığı kareleri onlar çeksin! Ne kadar çok kamera gönderirlerse, mitinge katılanları o kadar çok tespit ederler. Sonra o kasetleri Ergenekon Savcılarına gönderip, işte yeni Ergenekoncular diye haber yapsın!

Gelelim asıl konumuza;

Samanyolu televizyonunun, pazar günü Ankara’da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde düzenlenecek “Cumhuriyet mitingi'nin, Ergenekon mitingi” olduğu ve mitinge katılanların görüntülerinin tespit edileceği yönündeki yayınları, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından incelemeye alınmış!

Şimdi hemen gereğini yaparlar da! Halkı siz nasıl tehdit(!) ediyorsunuz diye kapatma, mapatma cezası verirler! Sonra Gülen Cemaati nasıl televizyon izleyecek! Yazık değil mi? Onca insana!

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, mitinge katılanlarla ilgili işlem yapılması durumunun söz konusu olmayacağını açıklamış. Olsaydı birde!

Bu ülkede demokratik hak, belli bir kesime mi? Yoksa bu haktan herkes yararlanabiliyor mu? Herkes yararlanabiliyorsa, Samanyolu Televizyonunun yaptığı bu yayın için Cumhuriyet Savcıları niye harekete geçip, gerekli soruşturmayı(!) açmıyorlar?

Bakın RTÜK’ün verilmeyecek cezaya mazereti hazır! “Cezaların aşamalı uygulandığını, suçu birinci kez işlemişse başka ceza... İkinci kez işlemişse, başka ceza… Üçüncü kez işlemişse başka ceza… Yani cezalar değişiyormuş. Suçu daha önce işlemiş mi işlememiş mi, ona bakacaklarmış! Ve cezayı ona göre belirleyeceklermiş!

Ha birde mitinge katılacak öğrenci konseyleri arasında, Fatih Üniversitesi Öğrenci Konseyi de bulunuyormuş. İlginç değil mi? Samanyolu Televizyonu bu çocukların katılacağını bilmiyordu herhalde! Bilse böyle bir haber programı yapar mıydı?

Pazar günü miting alanında görüşmek, buluşmak ümidi ile…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..